Ştiri locale

La Sfântu Gheorghe va începe în curând montarea decorațiunilor de Sărbători

Administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba, ne-a declarat că anul acesta Primăria va folosi câteva elemente noi pentru a împodobi mai multe zone din oraș, acestea urmând să fie instalate și funcționale până pe 1 Decembrie.

„Intenția era de a folosi în mare parte materialele decorative pe care le avem, să nu cheltuim mult, să cumpărăm și câteva elemente noi. Era vorba și despre niște amplasamente noi, să intrăm eventual și în alte zone din oraș, pentru că de obicei asta este una dintre reclamațiile pe care le primim. Nu ne putem permite să punem peste tot și de aceea am ales până acum traseele importante, unde trec cei mai mulți oameni, și nu străzile lăturalnice. Adevărul este că și aceste materiale sunt destul de proaste, nu țin mai mult de 2-3 montări/demontări, încep să se deterioreze și dacă un fir sau un bec se strică suferă tot șirul”, ne-a declarat Czimbalmos Csaba.

Publicitate

Bugetul din acest an depășește 100.000 de lei

Împodobirea municipiului Sfântu Gheorghe cu ocazia sărbătorilor de iarnă va costa anul acesta aproximativ 105.000 de lei. Suma, care va fi suportată din bugetul local, va fi folosită pentru repararea și înlocuirea instalaţiilor de lumini defectate în anii trecuţi, dar şi pentru achiziţionarea unor decoraţiuni noi, pentru amenajarea mai multor zone ale orașului.

„În jur de 15.000 de lei vor costa acele câteva elemente pe care le achiziționăm în completarea materialelor de care dispunem. În schimb, în zona Pieței Centrale se vor amenaja două-trei elemente surpriză, pentru copii, elemente care au legătură cu Crăciunul. Acum sunt în curs de proiectare, se ocupă de ele niște arhitecți din Sfântu Gheorghe”, a explicat Czimbalmos Csaba.

Firma care a câștigat în acest an licitația pentru montarea și întreținerea decorațiunilor festive este din Sfântu Gheorghe și potrivit autorităților locale, valoarea contractul se cifrează la 90.000 de lei.

„Anul trecut a venit o firmă din alt oraș cu care ne-am chinuit foarte mult, pentru că au montat cum au montat, dar de întreținere nu s-au putut ocupa fiind departe. A fost un contract destul de greu. Acum, firma aceasta locală a depus singura ofertă și s-a apucat deja, i s-au pus la dispoziție materialele pe care le avem, să le repare, să încerce toate firele și toate elementele, și apoi le va monta. În mare, va fi cam ce am avut în ultimii ani, dar în câteva locuri se vor amplasa câteva elemente noi”, a mai spus Czimbalmos Csaba, potrivit căruia anul acesta vor fi montate în jur de 25 de amplasamente și vor fi decorate 10 străzi din municipiu.

Târgul de Crăciun va începe mai repede în acest an

O noutate în acest an este faptul că Târgul de Crăciun se va deschide în prima săptămână a lunii decembrie, artizanii, producătorii şi comercianţii având mai mult timp la dispoziție pentru a promova produsele.

Conform tradiţiei, Municipalitatea va amplasa și în acest an în centrul oraşului o uriaşă coroană de Advent, cu patru lumânări, care vor fi aprinse succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun, prima dintre acestea urmând să fie aprinsă în data de 2 decembrie.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio