Ştiri locale

Doar doi participanți, dintre care unul din Brașov, la al doilea curs pentru asistarea gravidelor la naștere organizat de Spitalul Județean

Odată cu începerea celui de al doilea curs gratuit de pregătire pentru asistarea gravidelor la naștere, Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a lansat, joi, înscrierile pentru seria care va începe în data de 25 august, și îi încurajează atât pe viitorii tătici, cât și pe gravide și pe rudele de gradul I ale acestora să participe la aceste ședințe.

La a doua sesiune, care se va încheia peste 5 săptămâni, în data de 11 august, s-au înscris doar două persoane, printre care se numără și o gravidă din județul Brașov. Este și motivul pentru care începerea cursului a fost amânată cu o săptămână față de data inițial stabilită, pentru a lăsa ocazia și altor persoane să se înscrie. Cel mai probabil, de vină pentru această situație este perioada concediilor, cu toate acestea, reprezentanții unității medicale au luat decizia de a ține cursul pentru cei 2 participanți înscriși.

Publicitate

Înscrierile pentru cursul care va începe în data de 25 august se pot face completând formularul disponibil AICI.

Cursul constă în 5 ședințe gratuite, fiecare a câte o oră de pregătire, iar ședinţele au loc  săptămânal, în zilele de joi, de la ora 13:00, în sala de ședințe aflată la parterul spitalului. Orele sunt susținute bilingv (în limbile română și maghiară) de medicii secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie.

Printre altele, participanţii învaţă despre cele trei trimestre ale sarcinii şi semnele de alarmă care pot necesita internarea gravidei, vor afla despre etapele nașterii, momentul prezentării la maternitate, travaliu, expulzia fătului și a placentei, lăuzie şi îngrijirea imediată și tardivă a nou-născutului.

După primirea certificatului de absolvire, viitorii tătici și rudele de gradul I vor putea fi alături de gravide în sala de naștere. Potrivit reprezentanților unității medicale, la prima serie 14 cursanți din cei 19 înscriși au obținut acest certificat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio