Ştiri locale

Maratonul Visit Covasna revine după o pauză de doi ani! Au fost lansate înscrierile pentru ediția care va avea loc în septembrie

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Covasna și Asociația Fitness Tribe Sfântu Gheorghe au lansat înscrierile pentru cea de a doua ediție „Visit Covasna Marathon”, primul concurs de tip maraton din județul Covasna, dedicat atât alergătorilor amatori, cât și celor profesioniști.

Scopul competiției este de a promova mişcarea, stilul de viaţă sănătos şi potenţialul turistic al judeţului, iar în acest an, pe lângă probele obișnuite (maraton, ștafetă4 și cross), organizatorii pregătesc pentru participanți și un semimaraton.

Competiția va avea loc în data de 11 septembrie, startul și sosirea fiind în stațiunea Covasna, iar participanții vor avea de parcurs contracronometru, în alergare sau mers, un traseu stabilit și marcat.

Probele de maraton, semimaraton și cross vor fi împărțite în 5 categorii de vârstă: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 de ani, 50-59 de ani, respectiv peste 60 de ani, separat pentru bărbați și femei, iar primele trei locuri ale fiecărei categorii vor fi premiate la finalul cursei.

Față de prima ediție, organizatorii au crescut miza. Astfel, locul I la proba maraton (feminin și masculin) va fi premiat cu 1.000 de lei; locul II cu 750 de lei, iar locul III cu 500 de lei.  Organizatorii subliniază că vor fi premiați primii 3 câștigători din fiecare categorie de vârstă, feminin și masculin.

Aceleași premii vor fi acordate și la proba de maraton ștafetă 4, cu mențiunea că pot fi formate și echipe mixte de ștafetă, însă acestea vor concura la categoria de masculin.

La proba de semimaraton, vor fi premiați să primii 3 câștigători din fiecare categorie de vârstă, feminin și masculin, premiul I fiind 750 de lei, premiul al II-lea 500 de lei, iar premiul al III-lea 350 de lei.

Proba cross va premia cei mai buni 3 concurenți din fiecare categorie de vârstă, la feminin și masculin, cu 500 de lei pentru locul I, 350 de lei pentru locul al II-lea și 250 de lei pentru locul al III-lea.

Reduceri la plata taxei de participare pentru cei care se înscriu din timp

Înscrierile se pot face online până în data de 4 septebrie (inclusiv), în limita a 1.000 de participanți, excepție făcând concursul pentru copii, la care înscrierea se face exclusiv la fața locului.

Cei care se vor înscrie până pe 24 iulie vor achita o taxa de 80 lei pentru probele de maraton și semimaraton, 60 de lei pentru cross și 240 de lei pentru ștafetă4.

După această dată, taxa de participare pentru probele de maraton și semimaraton vor fi de 100 de lei, pentru cross înscrierea va costa 90 de lei, iar pentru ștafetă 320 de lei, în vreme ce concurenții care se vor înscrie după data de 15 august vor avea de achitat 150 lei (maraton și semimaraton), 120 lei (cross), respectiv 400 lei (ștafetă).

Mai multe detalii despre eveniment, regulamentul de participare, traseu, taxe, premii dar și înscrieri pot fi aflate AICI

Prima ediţie a maratonului „Visit Covasna” a avut loc în luna septembrie 2019, startul fiind dat atunci din campingul Valea Zânelor din staţiunea Covasna. Atunci, sportivii au alergat pe asfalt, urmând un traseu care a trecut prin localitățile Zăbala, Tamaşfalău, Surcea, Telechia, Brateş şi Pachia, cunoscute pentru castelele, conacele, apele minerale şi peisajele deosebit de frumoase.

Următoarele două ediții (2020 și 2021) nu au mai putut fi organizate din cauza pandemiei Covid-19.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio