Ştiri locale

Doamnele Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe: 81% dintre angajați sunt femei. Mesajul adresat lor de 8 Martie

Majoritatea angajaților Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe sunt femei  (81%), mai mult de jumătatea dintre acestea ocupând posturi de asistenți medicali și aproape 12% posturi de medici specialiști.  

De Ziua Internațională a Femeii, Spitalul Județean „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a prezentat, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, o parte dintre angajatele unității medicale.

Publicitate

Imaginile sunt însoțite și de un mesaj prin care reprezentanții instituției își arată recunoștința față de munca depusă de acestea și devotamentul de care dau dovadă în munca de zi cu zi.

„De Ziua Internațională a Femeii vă prezentăm o parte dintre doamnele și domnișoarele Spitalului Județean de Urgență. Sunt medici, asistente, infirmiere și nu numai, dar atunci când se dezbracă de uniforme și halate sunt fiice, surori, soții sau mame. În spatele măștilor de protecție pe care le poartă zilnic se ascund atât zâmbete cât și griji pentru pacienții pe care îi tratează, sau pentru cei dragi care le așteaptă acasă. Suntem recunoscători pentru munca și devotamentul de care dau dovadă indiferent de departamentul sau domeniul în care lucrează. Ne fac tuturor viețile mai bune și suntem mândri să le avem în echipa noastră! Spitalul Județean de Urgență le urează tuturor doamnelor și domnișoarelor un 8 Martie fericit!”, scriu reprezentanții spitalului într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, din totalul celor 967 de angajați, 790 sunt femei, și la fel și aproape 70% dintre medicii specialiști (89 dintr-un total de 130 de medici).

Posturile de asistenți medicali sunt ocupate într-un procent de peste 90% de doamne și domnișoare, 416 din totalul celor 460 angajați fiind femei, iar la capitolul personal auxiliar, 88% dintre posturi sunt ocupate de reprezentantele sexului frumos (228 dintr-un total de 258  de angajați).

Din categoria „alt personal medical cu studii superioare” mai fac parte 17 angajați, din care 14 sunt femei, iar în rândul personalului administrativ-tesa doamnele sunt prezente în procent de peste 42% (43 de angajate din 102).

Imaginile cu o parte dintre angajatele Spitalului pot fi văzute AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio