Ştiri locale

Denisa Cernescu din Sfântu Gheorghe, 4 de „DA” la Românii au Talent

Încă o tânără talentată din Sfântu Gheorghe reușește să cucerească prin dans spectatorii și juriul de la Românii au Talent, trecând în etapa următoare cu 4 „DA”.

Despre Denisa Cernescu am scris și în anii trecuți, însă am cunoscut-o mai bine în urmă cu 3 ani când a venit în studio-ul We Radio, după participarea în premieră la Campionatul Mondial de Dans din Barcelona (interviul AICI).

La doar 15 ani, tânăra dansatoare a participat deja la 5 campionate mondiale, dar și la numeroase competiții de dans naționale și internaționale, alături de echipa Asociației „Love to Dance” condusă de antrenoarea Molnár Enikő.

În vara anului trecut a suferit o accidentare la unul dintre genunchi, și a fost cât pe ce să nu se mai înscrie în talent show-ul de la ProTV. A fost, însă, împinsă de la spate de părinți, care cu o seară înainte de preselecție au avut o discuție cu ea și i-au redat încrederea, amintindu-i cât de important este să lupte pentru visul ei.

Numărul de dans prezentat în emisiunea de vineri seara a fost cu adevărat spectaculos, și nimic n-a trădat faptul că Denisa nu s-a recuperat complet după accidentare.

„Ești foarte talentată, dar cel mai mult îmi place atitudinea ta. Puteai să dansezi pe loc și tot ai fi făcut spectacol”, i-a spus Andra la finalul numărului.

Și Smiley s-a declarat impresionat de numărul ei: „Ești extraordinară, dar cred că deja știi asta. Poate îți găsești loc în trupe de dans din afară pentru că potențial ai”.

 VIDEO cu momentul de vineri seara AICI

„Am avut mari emoții, dar a fost foarte frumos”

Deși a participat la zeci de competiții naționale și internaționale unde miza era mult mai mare, concurând cu dansatori din toată lumea, Denisa spune că a avut emoții foarte mari pe scena de la Românii au Talent.

N-a reușit să le depășească nici după ce a cucerit publicul, și povestește că în momentul respectiv nu realiza ce i se spune de la masa juraților.       

„Am avut foarte multe emoții, a fost și un pic stresant, dar per total a fost foarte frumos. Am avut multe repetiții, mai ales cu coregraful emisiunii, ca să vadă dacă va fi ok. Am cunoscut foarte mulți oameni, echipa a fost foarte drăguță, mi-au menținut starea de spirit sus. La interviu am avut mari emoții să nu spun vreo prostie. Țin minte că am vorbit vreo oră cu ei, știu că mi se tot usca gâtul, și cred că am terminat două sticle de apă pentru că nu puteam să vorbesc (…) La final nu prea realizam ce mi se spune, eram și obosită după dans, știu că Florin Călinescu vorbea cu mine, în momentul acela nu realizam ce-mi spune, dar la final am râs pentru că toată lumea râdea. Cu toții au fost foarte drăguți și mi-au spus cuvinte foarte frumoase, dar atunci eram emoționată”, ne-a povestit Denisa.           

„Este cel mai harnic copil pe care l-am cunoscut vreodată”

Antrenoarea ei, Molnár Enikő, spune că Denisa este printre cei mai harnici și ambițioși copii pe care i-a cunoscut, iar faptul că s-a calificat în etapa următoare cu 4 de „DA” dovedește încă o dată cât de talentată este.  

Plină de emoție, cea care a îndrumat-o în ultimii peste 5 ani și i-a fost alături la fiecare competiție, ne-a spus că Denisa ar trebui să fie un exemplu pentru alți copii, pentru că nu a renunțat la pasiunea ei nici în cele mai grele momente.

„Denisa este cel mai harnic copil pe care l-am cunoscut în viața mea. Într-un concurs ea intră în 5 producții de dans: are solo, trio, varsity, în echipă, deci este foarte activă și muncește foarte mult. Din păcate este accidentată la un genunchi, și la preselecții era, în ultimul moment s-a hotărât și a zis că vine. În săptămâna aceea nici nu ne-am mai antrenat pentru că a durut-o rău piciorul și am zis că nu are rost să îl distrugem pentru o emisiune. În dimineața preselecției m-a sunat, eu eram deja acolo, și mi-a zis să o înscriu că vine. Sincer, mă minunez de fata asta cât de tare muncește și cât de mult își dorește să ajungă sus, și o să ajungă pentru că este foarte ambițioasă. Va ajunge cineva mare”, ne-a spus Molnár Enikő.

5 participări la Campionatele Mondiale, nenumărate premii în competițiile naționale și internaționale

Și-a descoperit pasiunea pentru dans la vârsta de 3 ani, prima ei dragoste a fost baletul, iar apoi și-a îndreptat atenția către zumba. La 10 ani a intrat în echipa „Love to Dance” și de atunci se antrenează de 3 ori pe săptămână pentru a ajunge cât mai departe.   

„A obținut numeroase premii și la solo, și la trio, și în echipă, a fost deja de 5 ori la Mondiale, și la numeroase competiții și în țară și în afară. La mine este de prin 2016 și este om de bază în echipă, pentru că e greu să concurezi în atâtea producții dintr-un singur concurs. Sunt foarte mândră de ea, merită 100% să treacă mai departe și să ajungă sus. Am susținut-o și o să o susțin până când va ajunge unde își dorește ea. Are talent din naștere, dar pe lângă asta muncește enorm. Este un copil foarte puternic, nu am cuvinte să spun cât de tare e și cât de mult luptă pentru visul ei. Este un exemplu pentru alți copii, pentru că mulți când se accidentează renunță, dar ea merge mai departe, e făcută pentru dans”, ne-a mai spus Molnár Enikő.

A obținut nenumărate premii în competițiile la care a participat, însă spune că cel mai important și mai de suflet pentru ea rămâne locul I la Campionatul Mondial din Croația, competiție care a avut loc în 2020. Spune că are un singur regret: că pandemia i-a răpit șansa de a dansa în DanceStar Gala Night, unde se înscriu cele mai importante coregrafii.

„La Mondiale am câștigat și anul trecut locul I cu trio, și acum doi ani când am fost în liga A la solo, și acum 4 ani, dar cel mai important este premiul de anul trecut pentru că este și cel mai recent. Anul trecut în Croația am avut șansa să dansez și în Gala Night cu solo-ul, acolo sunt cele mai importante, frumoase și apreciate dansuri din tot concursul, dar din păcate din cauza pandemiei nu am mai avut ocazia. Ar fi fost o șansă foarte mare pentru mine”, ne-a spus tânăra dansatoare.

Mesaj pentru tineri…

Tinerilor care încă nu și-au descoperit pasiunea, dar și celor care preferă să își petreacă timpul în fața calculatorului, Denisa le transmite un singur mesaj: să își găsească un hobby și să nu se oprească până nu ajung la performanță: „Decât să stai numai în casă, pe calculator, mai bine încerci să faci alte lucruri, să te pui în mișcare, poate și calculatorul e un hobby, dar nu la fel de sănătos. Le-aș spune să încerce să își găsească o pasiune, să facă ce le place, iar în momentul în care și-au găsit pasiunea să lucreze foarte mult pentru acel lucru, să îl facă din iubire, să se dedice cât de mult pot ei pentru că dacă își doresc cu adevărat, la un moment dat vor ajunge sus. Dar până acolo e de muncă”.

Denisa este a 3-a dansatoare din Sfântu Gheorghe, antrenată de Molnár Enikő, și care reușește să obțină 4 de „DA” în acest sezon al emisiunii Românii au Talent.

În luna februarie, Barbara Konnát în vârstă de 13 ani a impresionat juriul cu mișcările sale de dans (detalii AICI), iar la finalul lunii martie, Nicole Galang în vârstă de 19 ani i-a cucerit pe cei 4 jurați cu zâmbetul, expresivitatea și combinația de elemente de dans și karate (detalii AICI).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio