Ştiri locale

Demonstraţie aviatică, defilare militară şi concert DJ Project de Ziua Naţională la Sfântu Gheorghe

 

O demonstraţie aviatică a Aeroclubului Teritorial Braşov, ce va avea loc vineri deasupra Pieţei Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, se numără printre cele mai atractive momente cuprinse în programul oficial dedicat Zilei Naţionale a României.

Manifestările vor începe vineri dimineaţă, la ora 9,00, cu un Te Deum oficiat la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, iar de aici se va porni într-un „marş al Unirii” până în Piaţa Mihai Viteazul, unde, începând cu ora 10,00 va avea loc un ceremonial militar şi religios.

Demonstraţia aviatică de la ora 11,00 va fi urmată de tradiţionala Horă a Unirii în jurul grupului statuar Mihai Viteazul.

După-amiază, de la ora 16,30, la Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe va avea loc un spectacol folcloric susţinut de ansamblul Brâuleţul şi artiştii Alex Baciu, George Burnichi, Cora Munteanca, Amalia Chiper şi taraful, precum şi concertul formaţiei DJ Project, urmate de un joc de artificii. Ziua Naţională se va încheia cu „Balul Unirii”, într-un local din municipiul Sfântu Gheorghe.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României din municipiul Târgu Secuiesc vor începe la ora 12,30 la Troiţa Eroilor Neamului din incinta Bisericii „Pogorârea Duhului Sfânt”, în program fiind prevăzut şi un spectacol la Sala Polivalentă din localitate.

În cinstea Zilei Naţionale, la Centrul cultural din staţiunea Covasna va avea loc vineri, de la ora 17,00 un spectacol susţinut de Florin Vasilică, împreună cu grupul „Teleormanul” şi Ion Creţeanu şi taraful său.

Manifestările sunt organizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, Asociaţia de Tineret „Ecou” şi Asociaţia de Dezvoltare Locală din Târgu Secuiesc, în parteneriat cu mai multe ONG-uri din judeţ, cu sprijinul autorităţilor locale.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio