Sport

Sepsi-SIC câştigă ultimul meci din grupele EuroCup şi se califică în playoff

 

Sepsi-SIC, campioana României în ultimele două sezoane, a reuşit joi seară o performanţă uriaşă pentru baschetul feminin românesc din ultimii ani, terminând pe locul 2 în Grupa D a EuroCup Women, a doua competiţie ca valoare a baschetului european.

Echipa antrenată de Zoran Mikes avea nevoie de o victorie la minim 3 puncte diferenţă în meciul jucat în Arena Sepsi împotriva echipei slovace Piešťanské Čajky, coroborat cu o victorie a liderului grupei, Hatay BB, în meciul cu Energa Torun.

Publicitate

Sepsi-SIC a început în forţă meciul şi a încheiat primul sfert la o diferenţă de 5 puncte, scor 15-10. Diferenţa pe tabelă a continuat să crească, astfel că la pauza mare scorul era 35-23 pentru campioana României.

La aceeaşi oră s-a jucat şi meciul dintre Hatay BB şi Energa Torun, astfel că fanii echipei din Sfântu Gheorghe au stat cu un ochi şi pe partida din Turcia, unde la pauză gazdele conduceau cu 32-24.

La începutul sfertului 3 din Arena Sepsi, jucătoarele slovace au reuşit să revină în joc şi au marcat mai multe coşuri consecutive, însă Sepsi-SIC s-a concentrat şi a încheiat sfertul 3 în avantaj cu scorul 44-37. În Turcia, Hatay BB conducea după 3 sferturi cu 52-39 şi era din ce în ce mai clar că depinde doar de Sepsi-SIC să termine pe locul 2 în grupă.

Slovacele au început şi sfertul 4 în forţă, cu 12 puncte consecutive fără ca Sepsi-SIC să marcheze, şi preluând conducerea meciului cu 49-44. Au urmat apoi 5 puncte consecutive pentru Sepsi-SIC şi scorul a devenit egal 49-49.

Ultimele 3 minute ale meciului au fost de-a dreptul dramatice, însă două aruncări de 3 puncte ale lui Adrienne Webb au readus încrederea în victorie, fetele s-au concentrat mai bine şi au intrat în ultimul minut cu un avantaj de 6 puncte.

Slovacele n-au mai reuşit să revină pe final, astfel că Sepsi-SIC a câştigat partida cu scorul 64-57 şi a terminat Grupa D pe locul 2, după ce Hatay BB a câştigat meciul cu Energa Torun cu scorul 66-58.

Cele mai bune jucătoare pentru Sepsi-SIC în meciul de joi seară au fost Adrienne Webb (17 puncte), Annemarie Gödri-Părău, Ty Marshall şi Nathalie Fontaine cu câte 12 puncte.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio