Ştiri locale

Dansatorii de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe și Asociația „Love to Dance” participă vineri seară la Românii au Talent

Dansatorii antrenați de Molnár Enikő participă din nou la Românii au Talent, de această dată în echipă după ce, la ediția de anul trecut, Barbara Konnát, Nicole Anne Galang și Denisa Cernescu au cucerit juriul cu numerele lor și au obținut fiecare câte 4 de „Da”.

De această dată, în competiție s-a înscris echipa MegaCrew, formată din 25 de dansatori cu vârste cuprinse între 14 la 23 de ani. Antrenoarea lor spune că participarea la show-ul televizat este rodul muncii neîntrerupte din ultimii ani, iar dansatorii sunt încântați că pot reprezenta orașul Sfântu Gheorghe într-un număr atât de mare. Momentul pregătit de cei 25 de dansatori va putea fi urmărit vineri seară, de la ora 20:30, pe ProTV.

Publicitate

„A fost o oportunitate foarte mare că am ajuns cu toții acolo. Anul trecut, când mi-am văzut fetele dansând singure, mi-am dorit să merg și cu o trupă, nu doar cu solo-uri. Toți au meritat să ajungă acolo, am lucrat foarte mult în ultimii ani, și vom continua să lucrăm ca să ajungem unde ne dorim. Suntem foarte mândri că putem reprezenta orașul Sfântu Gheorghe”, ne-a spus Molnár Enikő.

La fel ca în cazul participărilor la ediția precedentă, echipa de filmare a fost cea care a luat legătura cu antrenoarea pentru a-i propune să înscrie numerele la preselecții.

„În vară, echipa TV m-a căutat și m-a rugat să înscriu toate producțiile pe care le am, și le-am zis că am 14 în total: solo, duo, trio, formație, mega-formație, etc., și nu aș vrea să îi înscriu pe toți. Au venit aici, au filmat fiecare producție, apoi le-au înscris pe toate la preselecții. În ziua preselecțiilor am început cu solo, duo, trio, iar după 4 producții regizorul a venit la mine și mi-a zis să înscriem grupul cu cei mai mulți copii, pentru că e clar că toți sunt buni, așa că am înscris trupa MegaCrew”, ne-a povestit Eni.

Un test pozitiv Covid și două neconcludente chiar înainte de filmări…

Preselecțiile nu s-au desfășurat fără probleme, iar pandemia le-a dat emoții dansatorilor. Cu doar 3 zile înainte de filmări, Barbara Konnát a avut rezultat pozitiv la testarea Covid-19 și a trebuit să fie înlocuită din coregrafie. Ghinionul a făcut ca și dansatoarea pregătită să îi ia locul în competiție să aibă două teste neconcludente chiar înainte ca echipa să urce pe scenă, însă până la final dansatorii și-au putut prezenta numărul în fața echipei de filmare.

„Și acolo au fost dubii, Barbara Konnát, care a participat și anul trecut, a luat Covid-19 miercuri, iar noi ne pregăteam să mergem la filmare peste câteva zile. Am lucrat două zile ca să o înlocuiesc din coregrafie, pentru că e greu să umpli gaura, dar și dansatoarea pe care am pus-o în locul ei a avut de două ori test Covid neconcludent când am ajuns acolo. Mi-au zis că nu o pot lăsa pe scenă pentru că nu se știa dacă are Covid sau nu, așa că noi ne-am dus la proba principală, după care în curte am început din nou să pregătesc înlocuirea ei. Cu 40 de minute înainte de filmare am făcut locurile din nou, și nu terminasem încă atunci când ne-au chemat la filmare.  De multe ori am avut probleme înainte de competiții dar, din fericire, până la urmă întotdeauna s-a rezolvat. Întotdeauna spun că dacă nu se întâmplă nimic, e prea lejer”, ne-a spus Eni.

Din echipa de dans înscrisă în concurs fac parte: Bartha Csilla, Bernad Andreea-Beatrice, Berecz Andreea-Almida, Cernescu Denisa-Maria, Coman Emilia-Katalin, Dima Cosmin, Galang Nicole Anne, Gombos Andrea, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Dianna, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Imreh Izabella, Koós Adrienn, Konnát Barbara-Kitty, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea, Szakacs Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Todor Maja, Turturică Diana-Oana, Urdă Andreea-Mălina, Vass Barbara-Nikolette, Vlăsceanu Andrea-Renáta și Zsigmond Zsanett.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio