Ştiri locale

Cursuri gratuite de natație, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal și karate pentru copii în vacanţa de toamnă. Ultimele zile de înscrieri

Săptămâna viitoare, pe perioada vacanţei de toamnă, elevii covăsneni cu vârste curpinse între 6 și 15 ani pot participa la cursuri gratuite de inițiere în diverse discipline sportive, cum ar fi natație, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal și karate, în cadrul programului naţional „Hercules”, derulat de Ministerul Sportului.

Cea de a doua ediţie a programului are loc în perioada 24-29 octombrie, iar elevii interesaţi mai au câteva zile la dispoziţie pentru a se înscrie pe platforma dedicată programului, AICI.

Reprezentanţii Direcției județene de Sport şi Tineret (DJST) Covasna au transmis că elevii vor putea participa la cursurile gratuite de natație în zilele de luni, marţi, joi şi vineri, între orele 14:00 – 15:00, la Baza de înot „Roman Vilmos” din Sfântu Gheorghe, în timp ce cursurile de tenis de masă se vor ţine de luni până vineri, între orele 10:00 – 12:00, la Sala „Topspin tenis de masă” din municipiu.

Orele de baschet sunt programate separat pentru fete – în zilele de marți, miercuri şi vineri, între orele 16:00-18:00, la sala de sport a Liceului „Berde Aron”; iar pentru băieţi, în zilele de luni, miercuri, şi joi, între orele 16:00-18:00, în sala de sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”.

Copiii care vor să practice handbal pot participa la cursuri gratuite de luni până vineri, între orele 11:00-12:00, în Sala Sporturilor „Szabó Kati” din cartierul Simeria, iar pentru fotbal, orele sunt programate de luni până vineri, între orele 11:00-13:00, în sala „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului.

Cursurile de karate vor fi susţinute în Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Colan”, în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 18:00-19:00.

Cei interesaţi au la dispoziţie numărul de telefon 0740 566 814 – persoană de contact Buceleanu Brigitta (inspector sport DJS Covasna).

Proiectul „Hercules” este derulat de Ministerul Sportului, cu scopul de a atrage un număr cât mai mare de elevi spre diferite discipline sportive. La nivel naţional, 40 de direcții județene, împreună cu Direcția pentru Sport a Municipiului București, şi federațiile sportive naționale și-au unit resursele din dorința de a atrage copiii spre practicarea sportului, și de a-i aduce mai aproape de performanță.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio