Ştiri locale

Crucea Roşie Covasna recrutează voluntari din rândul elevilor. Înscrierile se încheie în noiembrie

Crucea Roşie Covasna îşi extinde echipa de voluntari care activează la Sfântu Gheorghe, şi recrutează tineri, în special din rândul elevilor de liceu sau gimnaziu, care îşi doresc să se implice activ în acţiunile şi campaniile viitoare ale organizaţiei. În prezent, la nivelul judeţului Covasna, Crucea Roşie are 82 de voluntari activi, numărul acestora fiind, însă, în scădere în perioada pandemiei.

Înscrierile se derulează până în data de 20 noiembrie, iar elevii interesaţi pot solicita mai multe informaţii la numărul de telefon: 0766 451 169.

„Din păcate, din cauza pandemiei nu am mai făcut de mult recrutări, iar acum chiar ne dorim să extindem echipa. Momentan suntem 82 de voluntari activi la nivelul judeţului, în ultimii ani, în perioada pandemiei, au fost mulţi care au plecat la facultate, aşa că simţim că avem nevoie de această recrutare. Toţi cei care sunt dornici să înveţe să lucreze în echipă, să vadă ce înseamnă un program social, să înveţe să acorde primul ajutor de bază, sunt bineveniţi”, ne-a spus coordonatoarea voluntarilor, Opra Zsófia-Szende.

Printre altele, tinerii vor parcurge un curs de prim ajutor şi vor fi instruiţi cum să acţioneze în cazul producerii unor dezastre. În plus, vor primi adeverinţe care să ateste că desfăşoară activitate de voluntariat, şi care le vor putea fi utile, pe viitor, atât pentru obţinerea unor burse, cât şi la angajare, sau în cazul depunerii unor proiecte care necesită finanţare.

„Dacă vor să acumuleze experienţă şi nişte cunoştinţe valoroase, în paralel cu şcoala, atunci sunt aşteptaţi cu mare drag în echipa noastră. Programul voluntarilor depinde şi de perioada din an, dacă filiala are acţiuni sau activităţi, dar de obicei ne întâlnim săptămânal pentru minim 2 ore. De fapt, ei aleg dacă vor sau nu să participe la o activitate. Lucrăm cu cei pe care îi recrutăm, şi dăm şansa asta oricui îşi doreşte să se implice. Ne dorim să vină cât mai mulţi, ar fi foarte frumos”, ne-a mai spus Opra Zsófia-Szende.

Cel mai tânăr voluntar activ al organizaţiei judeţene este elev în clasa a 9-a, iar cel mai vârstnic are 42 de ani. În ceea ce priveşte vechimea, echipa cuprinde şi persoane care în ultimii peste 15 ani s-au implicat constant în acţiunile de binefacere.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio