Ştiri locale

Trei proiecte din județul Covasna înscrise în programul MOL Pentru sănătatea copiilor. Înscrierile se încheie sâmbătă

Asociațiile și organizațiile care derulează proiectele de terapie emoțională și expresive, având ca scop reabilitarea psihosocială a copiilor cu afecțiuni cronice, în curs de recuperare după afecțiuni grave sau a copiilor cu dizabilități, mai au timp doar până sâmbătă să aplice pentru finanțare în cadrul programului „MOL pentru sănătatea copiilor”.

Directorul executiv al Fundației pentru Comunitate, András Imre, ne-a declarat că până în prezent au fost depuse 3 proiecte din județul Covasna, printre aplicanți numărându-se și Centrul de Cercetări Subacvatice Dalnic, desemnat câștigător în ultimele 5 ediții.

Publicitate

„În perioada 2010-2021, cinci organizații din județul Covasna au primit finanțare în valoare totală de 245.000 lei pentru implementarea a 13 de proiecte, iar la această ediţie sunt înscrise, deocamdată, 3 proiecte din judeţul Covasna. Sperăm să se înscrie proiecte de calitate, pentru că asta este cel mai important”, ne-a declarat András Imre.

Volumul total al sponsorizărilor care vor fi acordate în ediția din acest an este de 400.000 lei, iar plafonul maxim de finanțare per proiect este de 25.000 lei. Potrivit organizatorilor, sunt eligibile proiectele de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale.

Se pot înscrie organizațiile non-profit care desfășoară activități legate de scopul programului, fundațiile, asociațiile, federațiile sau organizațiile religioase care au realizat proiecte de terapie pentru copii.

Organizația care derulează cel mai bun proiect dintre cele finanțate în cadrul ediției actuale va primi premiul „MOL pentru sănătatea copiilor”, și va câștiga dreptul de a derula un proiect susținut cu 25.000 lei în cadrul ediției următoare, fără a se mai înscrie în concursul de proiecte.

Proiectele mai pot fi înscrise până pe 22 octombrie, prin completarea unui formular online, disponibil pe site-ul www.pentrucomunitate.ro după crearea unui cont de utilizator. Perioada de implementare a proiectelor este decembrie 2022 – august 2023.

Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” a ajuns în acest an la a 14-a ediție, de la lansare și până în prezent fiind finanțate 246 de proiecte cu aproape 4,5 milioane de lei, în beneficiul a peste 13.500 de copii și adolescenți din toată țara.

Anul trecut, 17 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale au obținut finanțare, printre care și Centrul de Cercetări Subacvatice din județul Covasna, care s-a înscris cu programul „Reechilibrare”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio