Ştiri locale

Covasna, printre judeţele cu cea mai mare creştere a numărului de turişti

Covasna se numără printre judeţele care au înregistrat în prima jumătate a acestui an cea mai mare creştere a numărului de turişti – aproximativ 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, Covasna este al doilea judeţ din Transilvania, după Cluj, care a înregistrat o creştere semnificativă la acest capitol iar la nivel naţional se situează „în prima pătrime”.

Publicitate

Tamas a mai spus că aproximativ 90% dintre turiştii care vizitează judeţul Covasna sunt de naţionalitate română şi vin aici pentru că sunt mulţumiţi de calitatea serviciilor şi „produselor secuieşti”.

În opinia sa, ţările afectate de atentatele teroriste sunt tot mai ocolite de turişti iar în acest context Ungaria şi România sunt pe cale să devină importanţi poli de atracţie turistică.

„Înseamnă că foarte mulţi turişti din străinătate vin sau o să vină în Ungaria şi după aceea, desigur, şi în România. (…) În câţiva ani va fi un val mare de turişti din Occident. (…) Cunosc realităţile din Ungaria, în Ungaria e plin de turişti din Occident şi o să vină şi la noi, în România. Întrebarea este dacă suntem pregătiţi să primim aceşti turişti. Deci, noi cel puţin, în ţinutul secuiesc, ne pregătim să putem primi cât mai mulţi turişti din toate părţile lumii”, a declarat Tamas Sandor.

Acesta a adăugat că turiştii sunt bineveniţi în Covasna pentru a se convinge singuri de realităţile din acest judeţ şi a nu da crezare persoanelor de rea-credinţă care propagă „valuri de ură” interetnică.

În context, Tamas s-a referit la cazul „micii de la Odorheiu Secuiesc”, adus recent în spaţiul public de un cetăţean de naţionalitate română care susţine că nu a fost servit pentru că nu ştia limba maghiară, precum şi la acţiunile conducerii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Covasna, care a intervenit în acest caz şi care, în opinia sa, se numără printre „instigatori”, „comportându-se asemenea Ku Klux Klan”.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio