Ştiri locale

Hoţ din locuinţe prins de poliţiştii covăsneni. Prejudiciul depăşeşte 20.000 de lei

La începutul lunii august, polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre săvârșirea unor furturi din locuință, prejudiciul într-unul dintre cazuri fiind de 20.000 de lei.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii de la Biroul de Investigații Crimiale al Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, au identificat un tânăr de 20 de ani, bănuit de comiterea celor trei infracțiuni.

Publicitate

În fapt, din cercetări a reieșit că perioada 1–4 august a.c., tânărul ar fi pătruns în două locuințe din Sfântu Gheorghe de unde a sustras, în total, 870 de lei. În ambele cazuri s-a stabilit că faptașul a profitat de faptul că geamurile locuințelor pe care le-a prădat, ambele situate la parterul unor blocuri, au fost lăsate în poziția rabatat pe timpul nopții, acesta reușind să forțeze ferestrele și să pătrundă în interior.

Cel de-al treilea furt a fost comis în cursul zilei de 4 august a.c., de această dată tânărul fiind ajutat de alte două persoane la comiterea faptei. Din cercetări s-a stabilit că cei trei s-au deplasat pe raza localității Arcuș unde, profitând de faptul că proprietarul nu era acasă, tânărul de 20 de ani a pătruns prin efracție într-o locuință, după ce a distrus sistemul de asigurare al ușii de acces, și a sustras 20.000 de lei, în timp ce „partenerii” săi stăteau de pază în afara imobilului.

Banii proveniți din săvârșirea infracțiunilor au fost folosiți pentru achiziționarea unui automobil pe care, ulterior, tânărul l-a amanetat. Vehiculul a fost identificat de polițiști, care au propus iar unitatea de parchet a dispus măsura sechestrului asigurator cu privire la acesta.

Același tânăr de 20 de ani a fost identificat ca fiind autor și într-un al patrulea caz de furt – la data de 18 august a.c., acesta ar fi sustras telefonul mobil aparținând unei femei. Bunul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

În cauză, față de tânărul de 20 de ani, care a fost arestat preventiv, s-a făcut propunere de trimitere în judecată către unitarea de Parchet competentă, iar față de cei doi bărbați, care l-au ajutat la comiterea faptei din data de 04 august a.c., s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să adopte un comportament preventiv și câteva măsuri minime de siguranță pentru a evita să cadă victime ale furturilor din locuință. Dacă locuiți la bloc, iar apartamentul este situat la parter sau chiar la primul etaj, evitați să lăsați ferestrele rabatate, pe timpul nopții și, mai ales atunci când nu sunteți acasă.

Dacă lipsiți de la domiciliu rugați o persoană de încredere, un vecin sau o rudă, să vă ridice corespondența și să verifice periodic dacă locuința dumneavoastră este în regulă.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio