Ştiri locale

Consiliul Judeţean solicită transferarea Centrului de agrement de la Pădureni în domeniul public al judeţului

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a iniţiat demersurile pentru transferarea Centrului de agrement de la Pădureni din proprietatea statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al judeţului.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi că este vorba despre mai multe imobile şi un teren de circa 1,6 hectare, aflate în prezent în domeniul public al statului.

Publicitate

„În cadrul şedinţei CJ de joi am adoptat un set de hotărâri care vizează cererea unor imobile de la statul român. (…) În primul şi în primul rând am solicitat trecerea unor imobile situate în Pădureni, comuna Moacşa, care sunt acum în proprietatea statului şi în administrarea Ministerului Tineretului, prin Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. Este vorba despre un teren de 1,6 hectare şi mai multe imobile ale Centrului de agrement de la Pădureni. Aş vrea să amintesc că în programul de guvernare scrie foarte clar: descentralizarea instituţiilor din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, asta înseamnă că viziunea noastră s-a întâlnit cu viziunea descentralizării instituţiilor în ceea ce înseamnă Direcţia de Sport şi Tineret, ceea ce înseamnă cluburile sportive”, a declarat Tamas Sandor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai spus că celelalte tabere şcolare aflate pe teritoriul judeţului Covasna au fost trecute în domeniul public al judeţului în urmă cu câţiva ani.

„Din totalul de cinci tabere, patru au fost deja, acum 10 ani, transferate la Consiliul Judeţean Covasna. Cea de la Crasna am predat-o localităţii Sita Buzăului, cea de la Ozunca am predat-o la Băţanii Mari, iar cea de la Zăbala este în subordinea instituţiei noastre şi este funcţională, şi am reclădit din temelii Centrul de tineret şi sport de la Comandău, care are 55 de locuri. Aş vrea să subliniez încă o dată că suntem gazde mai bune ale avutului comunităţii decât cei de la Bucureşti”, a afirmat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, Centrul de Agrement de la Pădureni ar urma să îşi păstreze destinaţia actuală şi după trecerea în subordinea autorităţilor judeţene.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio