Ştiri locale

Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţ a scăzut constant în ultimii ani

Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a scăzut constant în ultimii ani, ajungând de la 122 în anul 2005 la 18 în 2020, relevă un raport al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului.

Potrivit sursei citate, la acest lucru au contribuit semnificativ proiectele derulate în parteneriat cu Fundaţia Sera România, care au vizat prevenirea sarcinilor nedorite şi reintegrarea copiilor în familiile naturale.

Publicitate

Conform raportului, prezentat joi în şedinţa Consiliului Judeţean Covasna, anul trecut patru dintre copiii abandonaţi în spital au fost reintegraţi în familia biologică, 13 copii au fost plasaţi la asistenţi maternali şi unul a ajuns în plasament la Centrul Rezidenţial pentru Copii cu Dizabilităţi Baraolt.

„Munca Protecţiei Copilului este o muncă imensă şi foarte importantă şi ori de câte ori am posibilitatea accentuez acest lucru. (…) Acest raport scoate în evidenţă un trend foarte interesant de descreştere. Dacă în 2005 au fost 122 de copii care au fost părăsiţi în spitale, în 2019 au fost 23 iar în 2000 au fost 18. (…) Din nefericire, fenomenul încă există, însă, din fericire, este în descreştere”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

În foarte multe cazuri, mamele copiilor abandonaţi în spital sunt minore şi provin din mediul rural, din localităţi precum Vâlcele, Boroşneu Mare, Zăbala, Zagon.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio