Ştiri locale

Conducerea Spitalului Județean Sfântu Gheorghe: „Persoanele vaccinate anti-Covid care se infectează, se vindecă după 2-3 pastile de paracetamol sau aspirină”

Majoritatea persoanelor care se infectează după vaccinarea anti-Covid-19 fac forme ușoare ale bolii, care pot fi tratate „cu 2-3 pastile de paracetamol sau aspirină”, afirmă managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert.

Acesta a făcut un nou apel la responsabilitate, îndemnând populația să se informeze despre beneficiile vaccinării, subliniind că respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și imunizarea sunt singurele soluții eficiente de protecție împotriva unei forme grave a bolii, a complicațiilor și a riscului de deces.

Publicitate

„Locuitorii să se gândească, să cântărească, și să ia o decizie informată, bine gândită dacă se vaccinează sau nu. Observăm că cei care sunt vaccinați trec peste această boală cu 2-3 pastile de paracetamol sau aspirină, în schimb, vedem că cei care nu s-au vaccinat pot să facă forme grave și foarte grave. La Terapie Intensivă numărul pacienților cu vârste tinere a crescut, iar același lucru îl constatăm și pe celelalte secții. Și respectarea măsurilor de siguranță este la fel de importantă. Practic, în momentul de față acestea sunt soluțiile ca să nu faci o formă gravă a bolii și să ajungi la spital (…) Avem o responsabilitate personală, fiecare dintre noi, nu doar spitalele sau decidenții. Apelăm din nou la un comportament responsabil din partea tuturor”, a spus managerul.

Record de decese raportate într-o săptămână, de la începutul pandemiei

Potrivit bilanțului prezentat miercuri de conducerea unității medicale, în diferite secții ale spitalului se află internați 62 de pacienți testați pozitiv pentru Covid-19, printre care și un copil în vârstă de un an și jumătate, și un bebeluș de 5 luni.

Alți 8 pacienți suspecți, printre care și doi sugari în vârstă de 5 luni, se află în prezent sub monitorizare medicală.

Printre pacienții testați pozitiv se numără și două persoane care au primit prima doză de vaccin anti-Covid, una dintre acestea fiind în stare gravă la ATI, iar cealaltă la secția de Boli Infecțioase, cu o formă medie a bolii.

În total, la secția de Terapie Intensivă Covid-19 sunt internați 7 pacienți în stare critică, 4 necesitând și ventilație mecanică non-invazivă.

Directorul medical al spitalului, dr. Roșu Matyas a precizat că în perioada 14–21 aprilie a fost înregistrat cel mai mare număr de decese raportate într-o singură săptămână, de la începutul pandemiei.

„Avem 19 pacienți cu forme medii ale bolii, iar restul toți au forme grave. Doi dintre ei au deja peste 14 zile de internare. În total, am avut 26 de decedați în ultima săptămână – este o cifră record. Trei dintre aceștia s-au negativizat în timpul internării, deci nu intră în statistica Covid-19, așadar rămân 23, dintre care unul din județul Harghita și altul din județul Brașov, restul sunt din județul Covasna”, a declarat dr. Roșu Matyas.

Săptămâna trecută, conducerea spitalului preciza că rata deceselor în rândul pacienților bolnavi de Covid-19, internați la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe, s-a dublat, ajungând într-o singură săptămână de la 4-5%, la 10%.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio