Ştiri locale

Conducerea Spitalului Judeţean: „Campania de informare privind vaccinarea anti-COVID-19 va fi crucială”

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe consideră că reuşita campaniei de vaccinare anti-COVID-19 va depinde în mare măsură de informarea populaţiei, apreciind, în acelaşi timp, că alte campanii de acest gen au fost un „fiasco”.

„Campania de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID eu aşa văd că va fi crucială. În primul rând trebuie explicat, trebuie crescută în rândul populaţiei încrederea în acest vaccin. Sunt multe lucruri de făcut în această privinţă. Avem experienţa câtorva campanii de vaccinare, campanii de screening despre care nu prea am auzit, chiar au fost un fiasco. Nu ar trebui să ajungem în această situaţie, ca să repetăm istoria. Eu cred că trebuie lucrat şi mai mult la acest aspect: avantaje, dezavantaje. Adică omul de rând, cetăţeanul, indiferent de formaţie, trebuie să decidă în privinţa administrării vaccinului în cunoştinţă de cauză şi trebuie să ştie mai mult, trebuie să ştie care sunt procedurile de lucru, trebuie să ştie mai multe chestii vizavi de acest produs farmaceutic”, a declarat managerul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Publicitate

Directorul medical al instituţiei, dr. Roşu Matyas, este de părere că vaccinurile anti-COVID, bazate pe tehnologia ARN mesager, sunt sigure.

„Vaccinul anti-COVID este nou şi este făcut repede doar aparent, deoarece s-au băgat nişte sume enorme. Un vaccin oarecare se face în cinci ani, dar sumele alocate nu sunt mai mari decât ce se alocă tot anul acesta pentru aceste vaccinuri. Plus această tehnică nouă, ARN mesager. (…) Eu aşa văd că este ceva absolut sigur, absolut nou şi va putea fi folosit şi la alte lucruri, vaccinare anticanceroasă, de exemplu, contra cancerului, se merge pe această idee. (…) Şi eu cred că nu va fi nicio problemă, deci este o metodă absolut nouă şi mai sigură”, a afirmat dr. Roşu Matyas.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio