Ştiri locale

Cinci firme au depus oferte pentru construirea caselor sociale din Őrkő, printre care una din Sfântu Gheorghe

Planul autorităților locale de a construi 50 de locuințe sociale noi în cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe mai face un pas înainte. Licitația publică pentru desemnarea firmei de construcții care va realiza lucrarea s-a încheiat săptămâna trecută, fiind depuse în total 5 oferte.

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a declarat că firma care va câștiga contractul trebuie să aibă „potențial mare”, și s-a arătat încrezător, având în vedere faptul printre ofertanți se numără și un constructor din Sfântu Gheorghe. Conform proiectului, investiția trebuie realizată până la finalul anului viitor.

Publicitate

„Avem 5 oferte pentru cele 50 de case sociale din Őrkő, deşi am avut o oarecare teamă că nu va veni nimeni. S-au deschis ofertele, urmează evaluarea tehnică şi după aceea evaluarea financiară. Până joi a fost termenul de depunere şi am fost fericiţi că am avut 5 oferte. Bineînţeles, trebuie o firmă cu potenţial mare, este şi o firmă locală printre ofertanţi, deci am siguranţa că există cel puţin o firmă care ştie ce înseamnă cartierul Őrkő, ceilalţi poate că au depus oferta în necunoştinţă de cauză”, a explicat viceprimarul.

Licitația pentru desemnarea executantului a fost deschisă în data de 23 iulie, iar ultima zi pentru depunerea ofertelor a fost 24 august.

Cele 50 de locuințe sociale vor avea câte două camere, iar proiectul va fi realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional, valoarea investiției fiind estimată la circa 23,9 milioane de lei.

Autoritățile locale mai au în plan construirea unei grădinițe pentru cei 123 de copii din cartierul Őrkő, dar și a unui Centru comunitar care să deservească cei peste 1.800 de locuitori. Potrivit proiectului, realizarea grădiniței cu program prelungit le-ar oferi părinților posibilitatea de a se angaja într-un loc de muncă stabil, având astfel în grija cui să își lase copiii pe durata programului de lucru.

În ceea ce privește Centrul comunitar, acesta va avea, printre altele, 5 săli pentru activități socio-educaționale, un punct de acces public la informații (recepție/birou), un bloc medical compus din hol de așteptare, cabinet medical, izolator și grup sanitar; dar și spații destinate serviciilor de informare și consiliere pentru adulți, servicii de date, duș, apă caldă, grup sanitar și spălătorie. Centrul va fi racordat la rețelele de apă și canalizare, gaz metan și energie electrică, va fi supravegeat video cu 16 camere, dintre care 6 interioare și 10 exterioare, și va dispune de sisteme de control electronic al accesului și sistem antiefracție.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio