Ştiri locale

Cererile pentru ajutoarele de încălzire se pot depune începând cu mijlocul lunii octombrie

Persoanele care au venituri mici pot depune, începând cu data de 15 octombrie (a.c.), cererile pentru ajutoarele de încălzire la Direcțiile de Asistență Comunitară ale Primăriilor din localitățile în care domiciliază.

Ajutorul de încălzire se acordă pentru o perioadă de cel mult cinci luni, între 1 noiembrie 2018 și 31 martie 2019, iar cererile vor putea fi depuse în perioada 15 octombrie-20 noiembrie (a.c.). Potrivit conducerii Direcției de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe, persoanele care vor depune cereri pentru ajutoarele de încălzire până la data de 20 noiembrie (a.c.) vor beneficia de sprijinul acordat de Primărie pe toată perioada iernii.

Publicitate

„Cei care vor depune cereri după 20 noiembrie vor primi ajutoarele de încălzire proporțional. Dacă de exemplu cineva depune până pe 20 decembrie, va beneficia de ajutorul de încălzire începând cu 1 decembrie și până pe 31 martie,” a explicat conducerea Direcției de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos.

Suma acoperită de autorități din costul de încălzire variază în funcție de venitul net mediu lunar pe persoană.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de încălzire, beneficiarii trebuie să aibă venituri care să nu depășească plafonul de 615 lei/membru de familie.

„Sunt 7 intervale de venituri care pot fi luate în considerare. Pentru venituri de 155 lei/membru de familie se poate beneficia de o compensație de 262 de lei la gaze naturale și 54 de lei la lemne. Dacă venitul este foarte aproape de plafonul de 615 lei, compensația este mică, ajunge la doar 16 lei.”, a mai explicat directorul Direcției de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, anul trecut au fost înregistrate aproximativ 670 de cereri pentru ajutoarele de încălzire.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio