Ştiri locale

Cea mai veche autospecială ISU Covasna are peste 40 de ani. Parcul auto a fost îmbogățit cu o autopompă cisternă pentru incendii de pădure

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna s-a îmbogățit anul trecut cu 4 autovehicule noi, printre care și o autospecială de descarcerare ușoară, iar de la începutul acestui an în dotarea instituției a mai intrat o autopompă cisternă pentru incendii de pădure.

Cea mai veche autospecială din dotarea ISU Covasna este o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate mare, din anul 1979, care deservește Pichetul de pompieri Întorsura Buzăului, potrivit reprezentanților instituției.

Publicitate

Aceștia au mai transmis, într-un răspuns la solicitarea We Radio, că Inspectoratul se confruntă și cu un deficit de personal, dar și cu lipsa spațiilor de garare și depozitare a autospecialelor de stingere de capacitat mare.   

„Se preconizează că în cursul acestui an vor mai intra în dotarea Inspectoratului echipamente de protecție și de lucru, precum și autospeciale de lucru cu apă și spumă. Unitatea noastră se confruntă cu lipsă de personal, spații de garare, depozitare și autospeciale de stingere cu apă de capacitate mare. Având în vedere deficitul parcului auto, nu au fost scoase din înzestrare autovehicule vechi. Cea mai veche autospecială din dotarea unității noastre este o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate mare, care deservește Pichetul de pompieri Întorsura Buzăului, și este din anul 1979”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Inspectorul-șef al ISU Covasna, Lt.col. Adrian Simtea preciza la finalul anului trecut că jumătate dintre autospecialele instituției au peste 15 ani vechime, iar din cele 14 autospeciale de stingere cu apă și spumă aflate la vremea respectivă în dotare, una are 42 de ani vechime, iar alte trei au 36, 31, respectiv 22 de ani vechime. 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio