Ştiri locale

Bordás Enikő (UDMR) şi-a depus candidatura la Primăria Ozun. Alegerile au loc pe 27 iunie

Vineri, 4 iunie, candidatul UDMR pentru funcția de primar al comunei Ozun, Bordás Enikő, a depus dosarul de candidatură la Biroul Electoral de Circumscripție. Cu această ocazie, Bordás Enikő, însoțită de viceprimarul cu atribuții de primar al comunei, Szabó Anna Mária, și consilierii locali ai UDMR, a mulțumit localnicilor pentru cele 712 semnături strânse în comună, necesare pentru dosarul de candidatură.

„Deschid un nou capitol din viața mea, până acum am contribuit la dezvoltarea comunei în calitate de specialist în domeniul economiei: lucrez ca șef birou financiar-contabil în cadrul Primăriei Ozun de mai bine de 14 ani. Acum a sosit momentul potrivit să-mi folosesc și mai mult cunoștințele și experiența în beneficiul comunității noastre! Am decis să candidez la funcția de primar deoarece cunosc activitatea Primăriei, cunosc toate proiectele aflate în derulare și știu cum trebuie duse la succes ca să avem în viitor o comună modernă, unde e bine să trăim, o comună de care să fim mândri” – a declarat Bordás Enikő.

Publicitate

Vorbind despre planurile sale, a subliniat că va fi o prioritate crearea condițiilor adecvate pentru creșa și grădinița din Ozun, asigurând transport cu autobuz școlar, sprijinind astfel familiile cu copii mici pentru ca părinții să nu fie nevoiți să ducă copiii în alte localități. În comuna Ozun învață 364 de copii în grădinițe și şcoli, de aceea este important să fie modernizate unitățile de învățământ, terenurile de joacă și parcurile din comună.

„În ultima perioadă cu toții am învățat că cele mai importante sunt sănătatea și siguranța comunității noastre. De aceaa nu numai că dorim să modernizăm cabinetele medicale din Ozun și Sântionlunca, ci vom suplimenta și serviciile din cadrul lor, dorim să inițiem programe de screening medical” – a mai spus candidatul UDMR pentru Primăria Ozun.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea rețelei de gaze naturale, o finanțare de 7,5 milioane de euro obținută din fonduri europene. Prin acest proiect vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale 5 sate, cu 1.800 de gospodării. Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă și în comuna Lunca Ozunului, va fi construit drumul comunal DC16A, care include și podul din Sântionlunca. Va fi reabilitată Casa de cultură din Lisnău și clădirea fostei Primării. De asemenea, vor fi sprijinite în continuare și ONG-urile și unitățile de cult prin finanțarea proiectelor lor din bugetul local, a mai prezentat Bordás Enikő dintre planurile de viitor.

„Este o bucurie pentru mine că în luna august vom preda conacul Pünkösti proaspăt modernizat, care va funcționa ca un centru comunitar, şi pe care îl vor folosi clubul pensionarilor, organizațiile de tineret, fanfara comunei. Avem multe planuri, proiecte ce așteaptă a fi realizate” – a subliniat  Bordás Enikő, cerând susținerea locuitorilor comunei Ozun pe data de 27 iunie pentru a putea duce la bun sfârșit aceste proiecte.

(Biroul de presă al Organizației Județene UDMR Covasna)

Publicitate
banner we radio