Ştiri locale

Bogányi Gergely, inventatorul unui pian din fibră de carbon, va concerta la Zilele Sfântu Gheorghe

Artistul maghiar Bogányi Gergely, creatorul unui pian inovator din fibră de carbon, va concerta luna viitoare la Sfântu Gheorghe, în deschiderea Zilelor oraşului.

Viceprimarul municipiului, Sztakics Eva, a declarat, miercuri, că Bogányi Gergely a realizat acest pian după zece ani de cercetare şi creaţie, iar costurile s-au ridicat la aproape 600.000 de euro.

Publicitate

„Pianul a fost construit anul trecut, este un proiect inovator, un pian cu o formă futuristă, realizat dintr-un compozit de carbon folosit în tehnologia spaţială. Se spune că are sunetul cel mai clar auzit vreodată la un pian”, a declarat Sztakics Eva.

Potrivit acesteia, concertul pianistului maghiar va avea loc pe 16 aprilie la Biserica „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe, în deschiderea celei de-a 25 ediţii a Zilelor oraşului, iar programul va cuprinde lucrări de Chopin, Bártok Béla şi Franz Liszt.

„Un astfel de pian nu vezi în fiecare zi. Bogányi Gergely este un pianist tânăr şi foarte talentat, în jur de 41 de ani, care s-a gândit să revoluţioneze acest instrument muzical. Negreşit este un pian, dar e făcut din fibră de carbon”, a declarat purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdely András.

Potrivit acestuia, este posibil ca pianistul maghiar să susţină în luna aprilie un concert şi în Bucureşti.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio