Ştiri locale

Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe invită elevii claselor 5-8 la o nouă ediție a concursului „Aventurile lecturii”

Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe continuă demersurile pentru popularizarea cititului în rândul elevilor, printr-o nouă ediţie a concursului „Aventurile lecturii”.

Competiţia este adresată elevilor de clasele V-VIII, și va avea loc în perioada 15 februarie – 12 aprilie, online, putând participa echipe a câte 3 elevi de clasele V-VI, respectiv VII-VIII.

Publicitate

„Competiția se va desfășura în mediul online și va avea două etape preliminare, urmate de finală. Participanții la acest concurs vor avea ocazia de a descoperi lumea fascinantă a literaturii contemporane pentru copii și tineret, iar rezolvarea exercițiilor creative legate de textele propuse va oferi posibilitatea cunoașterii aprofundate a acestor opere”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Bod Peter”.

Înscrierile se pot face prin e-mail, la adresa aventlect@gmail.com, până în data de 1 martie, odată cu transmiterea răspunsurilor la primul set de exerciții și întrebări.

Elevii care doresc să se înscrie trebuie să menţioneze denumirea echipei, localitatea şi numele şcolii, numele membrilor şi clasa din care fac parte, numărul de telefon şi adresa de e-mail a profesorului care a iniţiat înscrierea sau care conduce echipa în concurs.

Organizatorii atrag atenția că la e-mail-urile trebuie să conțină la secțiunea „Subject / Subiect”  numele echipei și categoria (V-VI sau VII-VIII), iar răspunsurile trebuie să fie trimise în format word, pdf sau jpg (imagini de calitate, clare). Numele documentelor trebuie să conțină obligatoriu numele echipei și categoria de participare.

Textele, respectiv seturile de întrebări și exerciții vor putea fi descărcate de pe site-ul oficial al bibliotecii (www.kmkt.ro).

Tot pe site-ul Bibliotecii, la secțiunea „Aventurile lecturii”, pot fi găsite condițiile de participare și toate informațiile legate de concurs.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio