Ştiri locale

Ráduly István, propunerea UDMR Covasna pentru funcția de prefect

Președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a anunțat miercuri seara pe pagina de Facebook că primarul comunei Ozun, Ráduly István, este propunerea pentru funcția de prefect al județului Covasna.

Propunerea a fost înaintată şi către liderul UDMR, Kelemen Hunor, iar dacă aceasta va fi acceptată de conducerea centrală a Uniunii, urmează să fie oficializată în următoarea perioadă.

Publicitate

Tamás Sándor explică aceeastă propunere prin faptul că Ráduly István este o persoană cu experiență în administrația locală. „Din 2004 este primar al comunei Ozun, a studiat Dreptul și este și lector universitar la Babeş-Bolyai. În toţi anii de când este primar al comunei Ozun a dovedit că este un administrator excepțional, că este capabil să îngrijească o comunitate și în același timp să ia decizii ferme”, a spus președintele UDMR Covasna.

În vârstă de 52 de ani, Ráduly István este licențiat în drept, doctor în geografie și specialist în dezvoltare rurală și turism.

Conform CV-ului său, între anii 1997 – 2004 a fost profesor de geografie la Şcoala Generală „Gödri Ferenc” din Sfântu Gheorghe, iar începând din 2004 este lector universitar în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Ştiinţe Economice și Gestiunea Afacerilor. În iunie 2004, acesta a fost ales pentru prima dată primar al comunei Ozun, de atunci câştigând alte 4 mandate de primar.

În ceea ce prieşte posturile de subprefecţi, PNL Covasna își menține susținerea pentru Cosmin Boricean, iar USR-Plus l-a propus pe Dulányi-Balogh Szilárd. Detalii AICI.

Publicitate
banner we radio