Ştiri locale

Dulányi-Balogh Szilárd (USR) și Cosmin Boricean (PNL), propunerile pentru funcțiile de subprefecți ai județului

Formațiunea USR Covasna şi-a desemnat, în cadrul unui proces intern de alegeri, propunerea pentru funcţia de subprefect al judeţului, în persoana liderului organizației județene, Dulányi-Balogh Szilárd, în vreme ce PNL Covasna îl susține în continuare pe actualul subprefect, Cosmin Boricean.

Dulányi-Balogh Szilárd are 40 de ani, este de profesie jurist, cu o vechime de peste 7 ani în domeniu. De-a lungul carierei sale a lucrat atât în ​​sectorul privat, cât și în cel public.

Publicitate

Contactat telefonic, acesta a declarat că acceptarea de a fi nominalizat pentru funcția de subprefect reprezintă „o chestiune de asumare a responsabilităților”, fiind singura modalitate de a schimba „stilul arhaic de a face politică”.

„Propunerea încă nu este definitivă, organizația noastră județeană m-a propus pe mine pentru funcția de subprefect, dar urmează ca săptămâna viitoare toți colegii din țară care suntem propuși pentru funcțiile de prefecți și subprefecți să fim audiați în cadrul Biroului Național USR, acolo se va da decizia definitivă. Este o chestiune de asumare a responsabilităților, adică noi am intrat în politică într-adevăr ca să ne asumăm responsabilități și poziții, tocmai de aceea am candidat la ultimele două rânduri de alegeri, pentru că numai așa putem să schimbăm stilul arhaic de a face politică și la nivel județean”, ne-a spus liderul USR Covasna.

Dulányi-Balogh Szilárd s-a declarat încrezător într-o viitoare colaborare cu persoanele nominalizate pentru funcțiile de prefect, respectiv subprefect din județul Covasna, în eventualitatea în care propunerile vor rămâne definitive.

„Eu sunt foarte deschis și mă adaptez ușor la contexte diferite, persoane diferite, deci nu văd că o să avem o problemă de comunicare sau de orice fel între colegi. Pe domnul Cosmin Boricean îl cunosc, suntem apropiați de vârstă, cred că suntem din aceeași generație, îl consider un om bine pregătit, deci nu cred că vom avea nici probleme de comunicare, nici de altă natură, în cazul în care noi vom fi persoanele propuse definitiv pentru aceste funcții”, a mai spus președintele USR Covasna.

„Etnicitatea în această funcție nu are legătură. Nu se va face în niciun fel rabat de la prevederile legislative”

Întrebat dacă în opinia sa, numirea unui prefect și a unui subprefect de etnie maghiară ar putea crea animozități interetnice, acesta a declarat că ocupanții acestor funcții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu, și trebuie să asigure un climat de pace socială, subliniind totodată că „nu se va face niciun fel de rabat de la prevederile legale”.

„Eu sper că nu vor fi discuții pentru că între atribuțiile prefectului și ale subprefecților se numără și faptul că trebuie să vegheze la conviețuirea pașnică, să nu apară elemente de genul acesta care pot să perturbe la un moment dat relația interetnică. Consider că indiferent de nominalizări și de etnicitate, dacă vom fi numiți va fi tocmai ca să asigurăm climatul acesta de pace socială și de conviețuire normală, bineînțeles, respectând cadrul constituțional, legal. Etnicitatea în această funcție nu cred că are prea multă legătură pentru că ești acolo conform legislației, să coordonezi instituțiile, deci ești reprezentantul Guvernului în teritoriu. Deci nu cred că se va face în niciun fel rabat de la prevederile legislative, nu văd niciun fel de problemă din acest punct de vedere”, ne-a mai spus Dulányi-Balogh Szilárd.

Acesta a mai precizat că în cursul săptămânii viitoare, în cadrul Biroului Național al USR vor avea loc audierile tuturor nominalizaților pentru funcțiile de prefecți și subprefecți, acesta fiind „ultimul filtru”.

„Sunt convins că și UDMR va nominaliza o persoană foarte potrivită pentru postul de prefect”

La rândul său, președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian și-a exprimat convingerea că UDMR va nominaliza „o persoană foarte potrivită pentru postul de prefect”.  

„Propunerea noastră pentru funcția de subprefect rămâne Cosmin Boricean, dar este prematur să discutăm despre planuri, până când nu se fac toate nominalizările. În ceea ce privește numirea pentru funcția de prefect, eu sunt convins că și UDMR va nominaliza o persoană foarte potrivită. Este cunoscut faptul că UDMR a susţinut candidatul PNL Cosmin Boricean pentru această funcție, dar faptul că s-a ajuns la o altă variantă, din nou depinde de negociere, de ceea ce s-a discutat în coaliție”, ne-a spus președintele PNL Covasna.

Mai multe variante pentru nominalizarea noului prefect

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, ne-a transmis că formațiunea pe care o conduce are mai multe variante pentru numirea viitorului ocupant al scaunului de prefect, însă o decizie în acest sens va fi luată zilele următoare.

Acesta a mai menționat și că UDMR Covasna îl susține în continuare pe Cosmin Boricean pentru funcția de subprefect.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio