Ştiri locale

Bariera plutitoare care colecta deşeurile de pe Râul Olt s-a rupt

Bariera plutitoare pentru colectarea deşeurilor, amplasată anul trecut pe râul Olt la Sfântu Gheorghe, de către reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna şi Asociaţiei Mai Mult Verde, în cadrul campaniei de ecologizare „Oltul cu apele curate”, s-a rupt şi trebuie reparată, însă pentru asta este nevoie să fie transportată la Craiova.

Directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, ne-a declarat că bariera a fost demontată, însă din cauza faptului că este de dimensiuni foarte mari, este nevoie de ajutor logistic pentru împachetarea şi transportul ei către firma din Craiova care s-a oferit să o repare gratuit.

Publicitate

„Acum a fost demontată. Probabil când au fost ploile, din cauză că a crescut volumul de apă, nu a rezistat şi s-a rupt. Acum a fost demontată şi căutăm soluţii pentru că are un volum foarte mare, şi nu ştim cum să o expediem. Am luat legătura cu asociaţia parteneră din Bucureşti – Cu apele curate – şi ei s-au oferit să o repare gratuit, ne-au dat şi date de contact, adresa la care să o expediem, dar acum căutăm soluţii să o expediem. Este în interesul tuturor să o putem pune înapoi cîât mai repede, este utilă, s-a văzut acest lucru. Avem nevoie de ajutor pentru logistică (împachetare, transport). Orice recomandare sau ofertă este binevenită”, ne-a spus directoarea Fundaţiei Comunitare Covasna.

Potrivit acesteia, în viitor, alte două astfel de bariere plutitoare pentru colectarea deşeurilor vor fi amplasate pe cursurile de apă din judeţ, în acest sens ADI SIMD poartă discută cu Asociaţia parteneră în proiect.

Bariera plutitoare în lungime de 16 metri a fost amplasată în luna august a anului trecut la confluența râului Olt cu pârâul Debren în Sfântu Gheorghe.

Tot în cadrul proiectului „Oltul cu apele curate”, în colaborare cu TEGA, Apele Române – SGA Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe, au fost amplasate panouri informative dar și camere de supraveghere video în zonele din apropierea Râului Olt unde apăreau frecvent depozite ilegale de deșeuri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio