Sport

Barabás András din Sfântu Gheorghe, noi recorduri personale la Campionatele Naționale de înot

Unele dintre cele mai frumoase momente pentru un sportiv sunt acelea când simte progresul, când se simte mândru de rezultate și de fiecare treaptă urcată spre succes, care nu vine niciodată ușor! Fără o creștere și un progres continuu, cuvinte precum îmbunătățire și realizare nu au sens.

După 9 luni de la ultimul Campionat Național, timp în care posibilitățile de pregătire nu au fost chiar la îndemână, Andras Barabas, înotător la Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe a revenit cu forțe noi la competiția organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern la bazinul de 50 m în aer liber “Lia Manoliu” din Bucureşti. El a înregistrat cel mai bun timp personal (30”59) la proba 50m bras, ocupând locul V în serii la categoria tineret. De asemenea, a disputat finala B a aceleiasi probe, cu 30”78, ocupând locul VI în clasamentul național masculin la categoria tineret (15-18 ani). Acești timpi nu sunt numai noi recorduri pentru înotătorul Andras Barabas, dar și pentru Clubul Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe.

Publicitate

La restul probelor a obținut locul 11 la proba 50m fluture, cu timpul 26”79 și locul 12 la proba 50m liber, cu timpul 25”01, categoria tineret.

Antrenorul Ciprian Grosu este mândru de evoluția pozitivă a lui Andras și urmează să participe în perioada următoare la al doilea concurs internațional de înot în acest an, respectiv în Freibad Frauenfeld – Elveția, la sfârșitul lunii iunie 2021. “Acest concurs este o nouă ocazie pentru Andras să își îmbunătățească rezultatele! În cadrul concursurilor, sportivii dau mereu tot ce au mai bun și deseori înregistrează timpi chiar mai buni decât la antrenamente. Avem nevoie de un mediu competițional potrivit și motivant pentru că pe lângă antrenamente, el chiar ajută în motivația necesară pentru obținerea unor noi performanțe! Sunt foarte bucuros pentru rezultatele obținute la Campionatului Naţional de Înot și stiu că putem mult mai mult de atât! Mă bucur că evoluția este vizibilă și vom munci in continuare pentru rezultate tot mai bune! Mulțumim pentru sprijinul Municipiului Sfântu Gheorghe și cel nelipsit al părinților!”

Publicitate
Publicitate
banner we radio