Sport, Ştiri locale

Bagoly Levente din Sfântu Gheorghe a terminat Cursa Transcontinentală după ce a pedalat din Belgia până în Grecia

Bagoly Levente, tânărul din Sfântu Gheorghe care a participat la cea de-a V-a ediţie a cursei cicliste Transcontinental Race, desfăşurată pe ruta Belgia-Grecia, a ajuns joi la finish, după 13 zile în care a străbătut peste 3.500 de kilometri pe două roţi.

„La linia de sosire, în Meteora, a fost aşteptat de câţiva prieteni din ţară. (…) Au fost lacrimi de bucurie. Site-ul oficial al evenimentului ne-a confirmat că a terminat cursa, Levente ne-a transmis şi el un SMS în timp ce era la comisia de evaluare a rezultatelor. Se pare că s-a clasat în primii 20, dar încă nu avem datele finale. Am primit vestea când eram într-o întâlnire cu mai mulţi prieteni şi imediat am desfăcut sticla de şampanie. A pedalat aproape 3.800 de kilometri. Îl aşteptăm să vină acasă, probabil va ajunge săptămâna viitoare, se va întoarce cu prietenii lui cu maşina, deci de data asta nu cu bicicleta”, a declarat tatăl acestuia, Bagoly Miklos.

Publicitate

Levente şi-a propus iniţial să termine în primii 50, însă a avut un parcurs foarte bun, la un moment dat figurând printre primii zece, dar a fost nevoit să încetinească ritmul din cauza unor probleme medicale apărute în mod neaşteptat, a mai spus tatăl acestuia.

În Transcontinental Race, care este una dintre cele mai dure curse de anduranţă din Europa, s-au înscris peste 200 de concurenţi din întreaga lume, iar startul s-a dat în seara zilei de 28 iulie, în Belgia.

Spre deosebire de alte curse, aceasta nu are un traseu prestabilit, concurenţii fiind liberi să-şi aleagă rutele, cu condiţia să treacă prin cele patru puncte de control, care anul acesta s-au aflat în Germania, Italia, Slovacia şi România.

Conform regulamentului, în acest concurs ceasul nu se opreşte niciodată din momentul startului până final, prin urmare concurenţii trebuie să îşi facă o strategie şi să planifice cât timp dedică călătoriei şi odihnei în fiecare zi.

Poziţiile tuturor concurenţilor au putut fi monitorizate prin satelit cu ajutorul dispozitivelor GPS montate pe biciclete.

La ultimul punct de control, aflat pe Transfăgărăşan, Levente, numărul 88 în acest concurs, a fost aşteptat de câţiva membri ai familiei, precum şi de mai mulţi prieteni, printre care şi Cristian Vlădoaica din Bucureşti.

„Eu sunt doar unul dintr-un grup mai mare de prieteni, biciclişti, care l-am urmărit literalmente cu sufletul la gură. La început poate nu am realizat ce înseamnă cursa aceasta, eu personal, dar pe măsură ce se apropia de Transfăgărăşan, urmăritul lui Levi pe hartă devenea din ce în ce mai palpitant. După revederea de la CP 4 (punctul de control n.r), deschiderea tab-ului pentru a vedea unde e era ceva normal. (…) Am apucat aseară să vorbim un pic cu el la telefon, doar să ştim că e ok. Îl aşteptăm pe terenul de bike polo şi la gura focului să ne povestească fiecare kilometru”, a precizat Cristian Vlădoaica.

Bagoly Levente, în vârstă de aproape 29 de ani, lucrează în prezent în Bucureşti, unde a terminat Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. Acesta are la activ mai multe curse de lungă durată, iar visul său e să facă ocolul lumii pe două roţi.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina oficială a evenimentului, în acest an concursul Transcontinental Race a fost câştigat de ciclistul britanic James Hayden, care a parcurs distanţa dintre cele două ţări în aproape nouă zile.

(Agerpres)

Foto: Cristian Vlădoaica (sosirea pe Transfăgărăşan, unde Levente a fost aşteptat de tatăl său şi de mai mulţi prieteni)

Publicitate
Publicitate
banner we radio