Ştiri locale

Au început pregătirile pentru înscrierea copiilor în învățământul primar. Peste 2.000 de locuri în județul Covasna

Au început pregătirile pentru înscrierea copiilor în învățământul primar, iar Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat, pe site-ul propriu, metodologia și calendarul de derulare a înscrierilor în clasa pregătitoare pentru noul an școlar, împreună cu lista documentelor necesare.

În județul Covasna, pentru noul an școlar, sunt disponibile în total 2.021 de locuri, din care 1.324 pentru secția maghiară și 697 pentru secția română, fiind aprobate 119,19 clase, conform datelor publicate pe site-ul IȘJ Covasna.

Publicitate

Numărul claselor și locurilor disponibile în fiecare unitate de învățământ din județ, pe secții, AICI.

În data de 30 martie a început evaluarea copiilor pentru învățământul primar. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până în data de 31 august 2022 (inclusiv) au obligația de a-și înscrie copiii în clasa pregătitoare pentru noul an școlar, care începe în septembrie, iar copiii care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie (inclusiv) pot fi înscriși dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Înscrierile propriu-zise vor începe în data de 11 aprilie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, iar repartizarea elevilor în școli va fi anunțată în perioada 11-12 mai. În data de 27 mai vor fi afișate la unitățile de învățământ și pe site-ul IȘJ Covasna lista candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.

În a doua etapă, în data de 30 mai va fi comunicată procedura de repartizare a copiilor pe locurile disponibile. În perioada 8 iunie-9 iunie, fiecare  unitate de învățământ va trece la procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinți și la completarea datelor în aplicația informatică, iar listele finale cu numele copiilor înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate la fiecare unitate de învățământ din județ în data de 10 iunie.

Înscrierea în învățământul primar se face prin depunerea unei cereri-tip de înscriere însoțită de documente justificative. Cererea se poate completa online și se transmite prin e-mail, poștă sau se poate depune personal la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului.

IȘJ Covasna atrage atenția că aplicația informatică nu permite înscrierea unui copil în mai multe unități de învățământ.

Mai multe informații despre documentele necesare și calendarul de desfășurare a înscrierilor AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio