Ştiri locale

Rezultatele finale ale concursului de directori de școli în județul Covasna: 14 candidați admiși, 37 de posturi rămase vacante

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat, joi, rezultatele finale în urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ din județ. În urma probei de interviu, care s-a derulat în perioada 16-25 martie, 14 candidați au fost declarați „admis”, dintre care 3 pentru funcția de directori adjuncți.

Inspectorul școlar general Kiss Imre a precizat că 37 de posturi au rămas vacante, după ce candidații fie nu s-au prezentat la una dintre probe, fie nu au obținut punctajul necesar, astfel că până la organizarea unui nou concurs funcțiile vor fi ocupate prin detașare.

Publicitate

„Din totalul celor 112 posturi de directori și directori adjuncți disponibile în județul Covasna, rămân 37 în continuare vacante, pentru că ori nu s-au prezentat candidați la acest concurs, ori s-au prezentat dar nu au reușit la examenul scris sau la cel oral. Aici vor fi numiți în continuare directori prin detașare, așa cum a fost și până acum, pentru că sunt școli unde nu sunt nici directori și nici directori adjuncți. Concursul acesta întărește poziția pentru următorii 4 ani, peste tot vor fi directori, dar pe cele 37 de posturi rămase neocupate în urma concursului vor fi numiți prin detașare până la sfârșitul anului școlar. Dacă Ministerul va organiza încă un concurs anul viitor, vor putea să mai participe încă o dată aceste persoane fără nicio problemă”, ne-a spus șeful IȘJ Covasna, prof. Kiss Imre.

Conform datelor publicate pe site-ul instituției, cea mai mare medie a fost obținută de candidata pentru funcția de director a Grădiniței cu Program Prelungit „Csipike” din Sfântu Gheorghe, respectiv 9.4, fiind singura care a reușit să obțină 10 la proba interviului (8.8 la proba scrisă). De altfel, aceasta a fost singura notă de 10 în cadrul acestui concurs.

Următoarele două medii (9.3 și 9.1) au fost obținute de candidatele la posturile de director al Școlii Gimnaziale „Kriza Janos” din Aita Mare și al Grădiniței cu Program Prelungit „Benedek Elek” Sfântu Gheorghe.

„Sunt note și mai mari, și mai mici, pentru că au mai și picat. Oamenii s-au străduit și s-au pregătit. Acum trebuie să vedem pe parcurs, pentru că sunt și persoane care nu au mai ocupat astfel de funcții până acum, sunt începători, au niște idei, niște viziuni, acum este momentul să le pună în aplicare. N-au fost probleme cu concursul, s-a derulat fără niciun incident, s-a respectat metodologia”, a mai spus inspectorul școlar general.

În ceea ce privește unitățile de învățământ cu posturi rămase neocupate în urma concursului, 6 dintre acestea nu au candidat declarat „admis” nici pe funcția de director, și nici pe cea de director adjunct, fiind vorba despre Școlile Gimnaziale Nr.1 din Zăbala, „Neri Szent Fulop” din Sfântu Gheorghe, „Végh Antal” din Cernat, „Apor István” din Sânzieni, „Mikes Kelemen” din Zagon și „Benko Jozsef” din Brăduț.

Rezultatele finale obținute de candidați pot fi găsite AICI, iar lista cu posturile rămase neocupate poate fi accesată AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio