Ştiri locale

Aproape 90% dintre medicii Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, vaccinați anti-Covid

Marea majoritate a medicilor Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe s-a vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, iar procentul în rândul tuturor categoriilor de personal trece de 45%.

Managerul unității medicale, András-Nagy Róbert, a precizat că până în data de 1 mai, din totalul celor 135 de medici angajați, 120 au fost vaccinați anti-Covid, și a explicat că mulți angajați nu s-au vaccinat pentru că au trecut recent prin boală, având încă imunitate dobândită natural.  

Publicitate

„Undeva în mediul online a apărut întrebarea: Dacă nu se vaccinează nici medicii, atunci noi de ce să ne vaccinăm? Din 135 de medici angajați ai spitalului, 120 s-au vaccinat, iar din totalul angajaților spitalului, peste 45% s-au vaccinat. Ultima dată când am discutat despre acest procent (în luna martie – n.r.) eram aproape de 40%. Este un procent bun, pentru faptul că sunt mulți care au trecut și în această perioadă prin boală și sunt consideraţi imunizați, iar procentul acesta este mult mai mare, adică peste 70%”, a spus András-Nagy Róbert.

Directorul medical al Spitalului, dr. Roșu Mátyás, s-a declarat convins că pe parcurs și alți angajați se vor vaccina, dar a amintit că „vaccinarea este facultativă”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio