Ştiri locale

Amendă maximă dată de Garda de Mediu Covasna unui „colecționar” de deșeuri

În timp ce unii oameni colecționează timbre sau monede, un covăsnean de 48 de ani a făcut o pasiune din a colecționa… gunoaie. Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au amendat săptămâna trecută un bărbat din localitatea Brețcu, după ce au descoperit în grădina acestuia un morman de deșeuri constând, printre altele, în plastice, cartoane, textile, ambalaje și fier.

Controlul a avut loc în urma unei sesizări, după câteva încercări în care comisarii de Mediu nu au reușit să îl găsească pe bărbat acasă.

Publicitate

În cele din urmă, covăsneanul a fost amendat cu 20.000 de lei – maximul prevăzut de lege în cazul persoanelor fizice, fiind totodată obligat să curețe zona și să transporte deșeurile la un operator autorizat.

„Nota am încheiat-o miercuri, dar sesizarea este mai veche, a fost mai greu până când am reușit să găsim persoana respectivă, pentru că nu prea era acasă. Pe lângă amendă, i-am trasat măsura să ducă deșeurile la un operator (…) A primit amenda maximă, nu am avut ce face în acest caz, pentru că nici nu s-a prezentat, colegii mei au observat că nu prea îl interesează, l-am și găsit foarte greu, dar în orice caz legea trebuie aplicată pentru toată lumea. Această persoană strângea deșeurile, sunt oameni care lucrează cu ziua și cine știe ce voia să facă pe acolo”, ne-a explicat șeful Gărzii de Mediu Covasna.

Întrucât cel mai probabil nu va putea să transporte singur deșeurile, și nici nu își va permite să plătească o firmă autorizată în acest sens, Garda de Mediu a solicitat sprijinul Primăriei pentru ca gunoaiele să fie ridicate din curtea bărbatului.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
banner we radio