Ştiri locale

A doua probă a Evaluării Naționale, derulată fără probleme în județul Covasna. Peste 60 de elevi absenți la Matematică

Cea de a doua probă a Evaluării Naționale s-a desfășurat fără incidente în județul Covasna, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ). Elevii claselor a VIII-a au susținut, joi, proba la Matematică, fiind prezenți la acest examen 1.554 de absolvenți de gimnaziu, dintre care 428 de la secția română și 1.126 de la secția maghiară.

La fel ca în cazul primei probe, care a avut loc marți, un număr de 61 de elevi au fost absenți. Conducerea IȘJ Covasna a transmis că niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Publicitate

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat în cursul zilei de joi subiectul și baremul de corectare pentru proba la Matematică, acestea fiind disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro.

Elevii de la secția maghiară vor susține, vineri, ultima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro în data de 23 iunie, până la ora 14:00. Potrivit IȘJ Covasna, notele vor fi publicate anonimizat, conform Regulamentului general privind protecția datelor personale. Fiecărui elev i-a fost distribuit un cod individual, pe bază de semnătură de primire, acesta urmând să înlocuiască numele și prenumele la publicarea rezultatelor.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio