Info Trafic, Ştiri locale

31 de şoferi au rămas fără permis în ultima săptămână pe drumurile din judeţul Covasna

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost prezenți în perioada 24-30 mai în teren executând activități pentru creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere pe drumurile publice din județul Covasna.

În urma activităților efectuate 339 de sancțiuni contravenționale dintre care 166 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză instituit pe sectorul de drum pe care se deplasau.

Publicitate

Totodată, în urma neregulilor constatate polițiștii au reținut 31 de premise de conducere  și au retras 23 de certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii rutieri vor fi prezenți în trafic desfășurând activități pentru prevenirea producerii orcăror evenimente rutiere.

În acest context, solicităm tuturor participanților la trafic să manifeste o atenție sporită și o conduită preventivă în ceea ce privește circulația pe drumurile publice și să respecte cu strictețe prevederile normelor legale în vigoare.

Infracțiuni rutiere

La data de 29.05.2021, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe strada Mică din municipiu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani.

Bărbatu a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt confirmat de verificările efectuate de polițiști.

Bărbatul este cercetat anterior într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, polițiștii au constatat că acesta a mai săvârșit acest gen de infracțiuni și pe teritoriul Germaniei.

Având în vedere cele constatate, față de bărbatul de 40 de ani a fost luată măsura reținerii pentru de 24 de ore, iar la data de 30.05.2021, față de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Precizăm că reținerea pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

  •  

La data de 29.05.2021, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, aflându-se au fost sesizațicu privire la faptul că, pe DN 13E, pe raza localității Țufalău, a avut loc o tamponare ușoară în care au fost implicate două autovehicule, având ca urmare doar pabuge materiale.

La fața locului, cei doi conducători auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că unul dintre ei un bărbat de 46 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul indicând o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

  •  

La data de 30.05.2021, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Moacșa și Catalina, efectuând serviciul de patrulare intercomunală, pe raza comunei Dalnic, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani.

Procedând la verificarea conducătorului auto în cauză, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio