Ştiri locale

Peste 900 de carduri pentru familii numeroase, acordate de Primăria Sfântu Gheorghe

Peste 900 de carduri pe baza cărora pot fi obţinute reduceri şi facilităţi la programele şi serviciile oferite de instituţiile publice aflate în subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe au fost acordate până acum de către autorităţile locale printr-un program pentru sprijinirea familiilor numeroase lansat în anul 2019.

Prin acest program, familiile cu trei sau mai mulţi copii pot beneficia de abonamente gratuite în parcările publice din municipiu, precum şi de reduceri de preţ la evenimentele culturale şi la centrele de agrement, cum ar fi teatru, cinema, patinoar, piscină, ştrand şi pârtia de schi de la Şugaş Băi.

Anul trecut, în contextul pandemiei, programul a fost extins, astfel încât familiile cu mai mult de trei copii să poată beneficia de câte 1.500 de lei pentru achiziţionarea de calculatoare, laptopuri sau tablete pentru fiecare copil care frecventează o unitate de învăţământ.

„De la începutul programului şi până în prezent au fost eliberate 935 de carduri pentru 208 familii”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe.

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, familiile care solicită carduri trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, cel puţin unul dintre părinţii sau persoanele care au în întreţinere copiii să realizeze venituri impozabile, indiferent de sursa de venit, să nu aibă datorii la bugetul local iar copiii să fie înscrişi la o unitate de învăţământ şi să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate pe an, cu excepţia celor înscrişi la grădiniţe.

Un program multianual de sprijinire a familiilor cu cel puţin trei copii, similar cu cel din Sfântu Gheorghe, a fost lansat anul acesta de autorităţile locale în municipiul Târgu Secuiesc.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio