Ştiri locale

200 de familii nevoiașe din județ au parte de un Paște fericit datorită Asociației Salvatore și a persoanelor cu suflet mare

Asociația Salvatore din Sfântu Gheorghe a început distribuirea pachetelor cu alimente de bază, realizate în urma campaniei „Dăruiește un zâmbet pentru o familie”, pe care au demarat-o la începutul lunii martie pentru a sprijini familiile nevoiașe din județ, dar și persoanele vârstnice care trăiesc singure, în preajma sărbătorilor de Paști.  

Peste 500 de bilete de tombolă au fost vândute în decurs de o lună, așa încât au putut fi realizate în total 200 de pachete cu alimente.

Publicitate

Pe lângă bucuria de a putea ajuta o familie nevoiașă în pragul sărbătorilor, actul de caritate le-a adus și premii celor care au cumpărat tombole, fiind înscriși automat în tragerea la sorți care a avut loc în data de 31 martie.

În total, pentru campania din acest an au fost puse în joc 67 de premii, printre care produse cosmetice, articole vestimentare, cursuri de prim ajutor, și chiar produse lactate sau articole de uz casnic.   

Președintele Asociației, Buna Hunor, ne-a precizat că acțiunea s-a bucurat de un real succes, printre cumpărători fiind și persoane care au achiziționat 5 sau chiar 10 tichete.

„Au fost vândute în total 518 bilete de tombolă, oamenii au fost foarte deschiși, au cumpărat între 5 și 10 bilete. Le mulțumim tuturor celor care au donat, dar și voluntarilor și sponsorilor care au acordat premiile”, ne-a transmis președintele Asociației.

Miercuri, voluntarii Asociației au pornit la drum cu o parte dintre pachetele cu alimente, pe care le-au distribuit unor familii și persoane nevoiașe din localitățile Baraolt, Căpeni, Racoșul de Sus, Bixad, Bodoc, Zălan, Olteni, Sfântu Gheorghe, Moacșa, Ilieni și Valea Crișului, iar acțiunea a continuat joi, când restul pachetelor au ajuns în localitățile Târgu Secuiesc, Ojdula, Sânzieni, Turia și Ghelința, dar și la Mănăstirea Mărcuș. 

Devenite deja tradiții în ultimii ani, campaniile derulate de Asociația Salvatore din Sfântu Gheorghe în preajma sărbătorilor se bucură de la un an la altul de rezultate peste așteptări.

De Crăciun, sute de familii din județul Covasna, care au posibilități financiare reduse, au primit ajutoare în urma donațiilor făcute în cadrul campaniei „Cumpără bilet de tombolă ca și Crăciunul altora să fie complet” – „sora” campaniei derulată în preajma sărbătorilor Pascale.

Atunci, peste 150 de pachete cu alimente de bază și alte 200 cu dulciuri au fost distribuite de către voluntarii Asociației Salvatore la familii din 17 localități covăsnene, dar și la unele case de tip familial și centre de zi din județ.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio