Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Persoanele vaccinate anti-COVID ar trebui să aibă anumite avantaje”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat, joi, că persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 sau care au trecut prin această boală ar trebui să aibă anumite „beneficii” sau un „minim avantaj” faţă de celelalte care nu s-au vaccinat, deoarece dau dovadă de responsabilitate.

Acesta a inclus persoanele vaccinate în categoria celor care „respectă regulile”, subliniind că aceia care s-au vaccinat se protejează nu doar pe ei, ci şi pe cei din jur.

Publicitate

„Eu cred că în mod normal cei care decid să se vaccineze, de exemplu, sau cei care au trecut prin această boală ar trebui să aibă anumite beneficii faţă de cei care nu s-au vaccinat şi nu au trecut prin boală. Din punct de vedere medical, dacă există dovezi că persoana vaccinată nu transmite boala sau persoana care a trecut prin boală are anticorpi naturali formaţi, eu cred că ar trebui să aibă nişte beneficii. (…) Eu am spus o părere, pentru că cel care decide să se vaccineze indirect protejează şi pe cel care nu se vaccinează. Asta trebuie să înţelegem până la urmă, că cel care se vaccinează îl protejează indirect pe cel care nu se vaccinează, iar dacă se vor vaccina 70%, de exemplu, din populaţie atunci restul de 30% care nu se vaccinează, practic, sunt expuşi într-o măsură mult mai mică riscurilor, datorită faptului că restul de 70% s-au imunizat, s-au vaccinat”, a afirmat Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, el a subliniat că „într-o societate normală ar trebui ca aceia care respectă regulile să aibă un avantaj”.

„Pentru că în acest caz a respecta regula este să te vaccinezi, ne place, nu ne place, putem s-o interpretăm, dar în această speţă respectarea regulilor înseamnă să te vaccinezi. Dacă decizi să nu te vaccinezi, atunci, până la urmă, pot fi anumite situaţii poate minimale în care cel care a respectat regula să aibă un minim avantaj faţă de cei care nu au respectat. Nu aşa ar fi normal?”, a mai adăugat edilul Antal Árpád.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio