Ştiri locale

17 persoane s-au înscris pentru a fi voluntari ISU Covasna. Înscrierile în programul „Salvator din pasiune”, prelungite cu 3 săptămâni

Perioada de înscriere în programul de voluntariat „Salvator din pasiune”, derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, a fost prelungită cu încă 3 săptămâni, până în data de 20 mai.

Programul de recrutare a debutat la mijlocul lunii aprilie, iar până în prezent s-au înscris 17 candidați cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani, printre care și 9 tinere, care își doresc să ia parte la misiuni alături de salvatorii covăsneni.

Publicitate

„Până acum s-au înscris 8 băieți și 9 fete. Cererile de înscriere au fost pe zona celor 3 subunități ale ISU Covasna. Perioada de înscriere s-a prelungit până pe 20 mai. Momentan nu știm când se vor mai face alte înscrieri, însă cu siguranță vom anunța din timp”, ne-au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Inițial, termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere a fost 30 aprilie, însă perioada de recrutare a fost prelungită.

Cei care vor să devină voluntari ISU Covasna trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni săvârșite cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Activitatea se desfășoară în baza unui contract de voluntariat. Candidații trebuie să completeze o cerere de înscriere, pe care o pot solicita de la sediul ISU Covasna, și să întocmească un dosar care să conțină certificatul de cazier judiciar (în cazul persoanelor cu vârsta peste 18 ani); acordul părinților / tutorelui legal (în cazul celor care n-au împlinit 18 ani); avizul psihologic cu mențiunea „apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”; un act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare; o adeverință de la medicul de familie cu mențiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”.

Voluntarii înscriși în programul „Salvator din Pasiune” participă la cursuri de bază și prim ajutor gratuite, beneficiază de un stagiu de formare profesională gratuit, pot face parte din echipa SMURD sau din garda de intervenție la stingerea incendiilor și se pot implica activ în viața socială și umanitară a comunității.

Cei interesați pot afla mai multe detalii despre derularea programului AICI.

Programul național „Salvator din pasiune”, reluat în 2021 după un an de pauză impusă de pandemia Covid-19, se desfășoară începând cu anul 2016, perioadă în care 81 de persoane s-au alăturat subunităților ISU Covasna.

Anul trecut, în acest program s-au înscris 35 de voluntari, iar în prezent ISU Covasna are 25 de voluntari activi, cel mai tânăr având 17 ani, iar cel mai vârstnic, 35 de ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio