Ştiri locale

14 persoane înscrise la cursul gratuit de pregătire pentru asistarea la naștere de la Spitalul Județean

Continuă înscrierile la cursul de pregătire a viitorilor tătici și a rudelor de gradul I, pentru asistarea gravidelor la naștere, care începe săptămâna viitoare, în data de 19 mai. Până în prezent, 14 persoane și-au exprimat dorința de a lua parte la orele de pregătire, care se vor întinde pe o durată de 5 săptămâni.

Înscrierile au fost demarate la începutul acestei luni, iar printre persoanele înscrise până în prezent se numără și gravide, rude de gradul I ale acestora, dar și 11 viitori tătici care își doresc să fie alături de partenere în sala de nașteri, și să asiste la momentul venirii copilului pe lume.

Publicitate

Cursul va consta în 5 ședințe gratuite, fiecare a câte o oră de pregătire. Şedinţele vor avea loc săptămânal, în zilele de joi, de la ora 13:00, în sala de ședințe aflată la parterul spitalului, şi vor fi susținute bilingv (în limbile română și maghiară) de medicii secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie: dr. Ruszi Csilla, dr. Antal Álmos, dr. András Pál, dr. Toma Áron și dr. Gyulai Gabriella.

Printre altele, participanţii vor învăţa despre cele trei trimestre ale sarcinii şi semnele de alarmă care pot necesita internarea gravidei, vor afla despre etapele nașterii, momentul prezentării la maternitate, travaliu, expulzia fătului și a placentei, lăuzie şi îngrijirea imediată și tardivă a nou-născutului.

Anul trecut, Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a organizat două serii de cursuri gratuite pentru asistarea la naștere, una în perioada 24 iunie – 22 iulie, la care au luat parte 8 tătici, şi alta în perioada 16 septembrie – 14 octombrie, la care au luat parte 9 tătici.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio