Ştiri locale

Zece trupe vor participa la Festivalul de Teatru de Amatori de la Sfântu Gheorghe

Zece trupe de teatru din mai multe localităţi din ţară şi-au anunţat participarea la Festivalul de Teatru de Amatori, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.

„Ediţia din acest an va reuni zece spectacole produse de zece trupe de teatru de amatori din Ilieni, Boroşneu Mare, Covasna, Sfântu Gheorghe, Braşov, Panciu, Odorheiu Secuiesc şi Târgu Mureş, numărul total al participanţilor fiind de 100 de tineri. Scopul festivalului este să deschidă la Sfântu Gheorghe un spaţiu de întâlnire între trupe de teatru de amatori, să le ofere şansa de a-şi prezenta cele mai bune producţii şi de a participa la dezbateri şi workshop-uri pe teme teatrale de maximă actualitate”, a precizat managerul Teatrului Independent Osonó, Fazakas Misi, unul dintre organizatori.

Publicitate

Potrivit acestuia, spectacolele vor fi prezentate sâmbătă, 15 iunie, în sala Studio a Ansamblului Háromszék din incinta Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, iar intrarea publicului e gratuită.

Duminică, 16 iunie, doi membri ai trupei Osonó, Fazakas Misi şi Mucha Oszkár, vor ţine ateliere de teatru pentru participanţi.

Festivalul este organizat de Teatrul Independent Osonó în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Covasna, Fundaţia Communitas şi Asociaţia Sic Art.

Publicitate
Publicitate
banner we radio