Ştiri locale

Zece localităţi din judeţ au rămas azi noapte fără curent electric, după o ploaie torenţială

Zece localităţi din judeţul Covasna au rămas temporar fără curent electric în urma unei ploi torenţiale abătute asupra zonei în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar mai multe gospodării au fost inundate, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, în cursul nopţii trecute au fost inundate peste 40 de curţi, subsoluri şi fântâni din localitatea Zăbala, pentru evacuarea apei intervenind pompieri militari şi voluntari din cadrul Secţiei Târgu Secuiesc şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zăbala.

Publicitate

„Fenomenele meteorologice periculoase prognozate de codul portocaliu emis pentru judeţul nostru au generat întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică, fiind afectate un număr de 10 localităţi, iar pompierii covăsneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs de un trăsnet la o şură din localitatea Lisnău şi pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Zăbala”, menţionează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru stingerea incendiului de la Lisnău au intervenit 16 pompieri din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ozun, care au acţionat cu 3 maşini cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

„Pompierii au reuşit izolarea arderii la nivelul acoperişului şi a podului pe suprafaţă de circa 80 mp şi evitarea propagării incendiului la întreaga construcţie sau la vecinătăţi”, precizează ISU Covasna.

Şi precipitaţiile abundente căzute în cursul lunii trecute au produs numeroase pagube materiale în 12 localităţi din judeţul Covasna, potrivit prefectului Raduly Istvan, în zilele de 18 şi 20 iunie în mai multe comune înregistrându-se o cantitate de precipitaţii aproape egală sau chiar peste media lunară a ultimilor ani.

Potrivit bilanţului Prefecturii, luna trecută apele au inundat 19 gospodării, 790 de hectare de teren arabil, 1.000 de hectare de păşuni, au avariat un pod, şapte podeţe, 1,4 kilometri de drumuri judeţene, 6,4 kilometri de drumuri comunale, 7 kilometri de străzi şi 8 construcţii hidrotehnice.

„Pagubele sunt încă în curs de evaluare, dar amploarea daunelor este demonstrată de faptul că numai costul reparaţiilor celor 8 structuri hidrotehnice este estimat la 5,4 milioane de lei”, a mai spus prefectul.

(Agerpres)

Foto: ISU Covasna

Publicitate
Publicitate
banner we radio