Ştiri locale

Tarifele la taxi se scumpesc cu aproape 1 leu/km la Sfântu Gheorghe

Transportul în regim taxi pe raza municipiului Sfântu Gheorghe se scumpește cu aproape un leu pe kilometru. Consilierii Locali au aprobat, joi, majorarea tarifului de distanță maximal pe timp de zi la 4,60 lei/km, iar tariful maximal pe timp de noapte va fi cu cel mult 50% mai mare față de cel de zi, adică 6,90 lei/km.

Majorarea vine la solicitarea preşedintelui Asociaţiei Taximetriştilor Independenţi „Şugaş”, Györ Árpád, care a invocat, printre altele, scumpirea carburanților, cheltuielile cu întreținerea autovehiculelor și cele pentru schimbarea culorii autoturismelor în alb, conform modificărilor aduse Regulamentului de autorizare a transportului în regim de taxi în luna august (detalii AICI).

Publicitate

„Transportatorii autorizați şi-au exprimat necesitatea de a majora tariful de distanță maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi. Pentru aprobarea majorării, (…) dispeceratul S.C. Euro Taxi S.R.L., reprezentat prin dl. Györ Árpád, a depus o notă de fundamentare având la bază elementele de cheltuieli ale firmei S.C. Solemio Import-Export S.R.L., din care reiese că se impune stabilirea tarifului de distanță maximal la 4,60 RON cu TVA inclus”, se arată în Raportul de specialitate aprobat de consilierii locali.

Ultima majorare a tarifelor de transport în regim taxi, de aproape un leu pe kilometru, a fost aprobată de autoritățile locale în noiembrie 2021.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio