Sport, Ştiri locale

Suporterii Sepsi OSK sunt siguri: „Echipa rămâne în Liga I”

Cu stadion nou, omologat pentru meciurile din Liga I după primirea avizelor necesare, dar și cu un lot schimbat aproape în totalitate, Sepsi OSK se luptă pentru salvarea de la retrogradare. După parcurgerea primelor două etape din play-out, echipa locală de fotbal se află pe locul 6 (loc de baraj), cu 12 puncte. Cu toate astea, majoritatea suporterilor sunt convinși că va rămâne mult timp de acum încolo în Liga I, și spun că dacă s-ar ajunge la retrogradare nu ar fi un capăt de țară.

„Părerea mea este că vom juca încă un sezon în prima ligă. Am încredere în ei, le urez mult succes, să îi bată pe toți!”, ne-a spus unul dintre suporterii cu care am stat de vorbă.

Publicitate

„Un suporter adevărat e lângă echipă și la bine și la greu. Și dacă vor retrograda vom rămâne în tribune și vom scanda pentru ei. Investițiile se văd, vor începe să se vadă și rezultatele”, spune un altul.

De aceeași părere este și un tânăr, care spune: „Și ce dacă retrogradează? Măcar avem lucrurile puse la punct: jucători noi, stadion reînnoit, antrenor care a arătat că se poate juca și fotbal cum trebuie. Dacă nu va rămâne în Liga I, va intra repede înapoi cu siguranță”, iar un alt fan al echipei, care spune că nu ratează aproape niciun meci, ne-a declarat că: „Acum că avem și stadion omologat poate începe lupta pentru rămânerea în Liga I. Am așteptat mult momentul acesta. Nu îmi fac griji, e mai ușor să rămână în Liga I decât să retrogradeze și apoi să revină”.

„Era nevoie de o schimbare”

Cât despre investițiile făcute de patronul Diószegi László, începând cu aducerea antrenorului Eugen Neagoe, și până la schimbarea aproape în totalitate a jucătorilor, unii spun că acestea le-au redat speranța că rezultatele vor începe să apară cât de curând: „Știu că a investit mult timp, bani și răbdare în echipa asta, și nu prea mai era fotbal ce făceau băieții. Au urcat repede pe o poziție atât de înaltă și cred că nu au știut cum trebuie să gestioneze situația, dar noul antrenor și noii jucători sunt o pală de aer proaspăt. Eram câțiva care mergeam la aproape toate meciurile de acasă într-o perioadă, apoi ne-am mai pierdut din încredere din păcate. Acum sunt aproape convins că vor rămâne în Liga I.”

„Nu e puțin lucru să spui că Sfântu Gheorghe are echipă în Liga I. Era nevoie totuși de o schimbare, pentru că jucătorii păreau obosiți, fără putere în ultima perioadă, cel puțin așa mi-au lăsat impresia. Nu știu dacă investițiile făcute de patron sunt cele care vor salva echipa de la retrogradare, dar e clar că a făcut multe lucruri ca să evite acest lucru. Nu știu câți ar fi pariat atât de mult pe o echipă dintr-un oraș cum e al nostru.”

Dacă va rămâne sau nu în prima ligă, rămâne de văzut, însă majoritatea suporterilor cu care am vorbit ne-au spus că vor rămâne în continuare lângă echipă, participând la meciuri în număr cât mai mare, indiferent de rezultatele jucătorilor.

Următorul meci la Sfântu Gheorghe pentru Sepsi OSK va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 17:00, în etapa a 5-a, împotriva Gaz Metan Mediaş. Până atunci, echipa locală de fotbal mai are de jucat două etape în deplasare: prima, cu Poli Timișoara, în data de 2 aprilie, iar cea de-a doua pe 9 aprilie, împotriva echipei Juventus București.

(Ioana Ardeleanu)

„Ce a făcut Diószegi pentru echipă e inegalabil, iar secretul constă în faptul că a fost la rândul lui suporter”

Publicitate
banner we radio