Ştiri locale

Subprefectul Cosmin Boricean, suspect de infectare cu coronavirus. Un alt angajat al Prefecturii, testat pozitiv

UPDATE! Testele au confirmat, joi dimineață, prezența virusului SARS-CoV-2 în cazul subprefectului Cosmin Boricean. Detalii AICI.

Ştirea iniţială:

Un angajat al Prefecturii Covasna a fost diagnosticat cu COVID-19, iar subprefectul Cosmin Boricean a fost testat, fiind suspect de infecţie cu noul coronavirus.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a declarat că a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru a se identifica persoanele care au intrat în contact cu aceştia.

Sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe va fi dezinfectat şi se vor impune restricţii privind accesul în instituţie al altor persoane în afara celor angajaţi.

„A fost confirmat un caz pozitiv în rândul angajaţilor noştri, iar în cazul domnului subprefect, care a avut simptome şi a fost testat, urmează să primim rezultatul oficial joi dimineaţă. S-a luat măsura izolării celor cu care au intrat în contact şi am fost forţat să iau o serie de măsuri la nivelul Prefecturii pentru limitarea răspândirii virusului. Va fi restricţionat accesul în instituţie, va avea acces doar personalul şi vom face dezinfecţia sediului”, a declarat prefectul Iulian Todor.

Acesta a mai spus că şi el a avut contact cu subprefectul în ultimele zile, însă cu respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare fizică.

„Am făcut şi fac în continuare apel către cetăţeni să înţeleagă că COVID-19 nu este o glumă şi să ia în serios măsurile de protecţie”, a adăugat prefectul Iulian Todor.

(Agerpres)

Publicitate