Ştiri locale

Spectacolul \’O noapte furtunoasă\’, în regia lui Gelu Colceag, se joacă luni la Sfântu Gheorghe

Comedia „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, regizată de Gelu Colceag, va fi prezentată luni seară la Sfântu Gheorghe, în cadrul unui şir de evenimente organizate de Asociaţia de tineret „Ecou”.

Potrivit organizatorilor, majoritatea biletelor s-au vândut cu o săptămână înainte de eveniment. Printre actorii distribuiţi în această piesă, care se va juca începând cu ora 19.00 pe scena mare a Teatrului „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe, se numără Daniela Nane, Doru Ana şi Maria Teslaru.

Publicitate

Zilele „Ecou”, care au început 6 mai cu spectacolul „Jazz &Beethoven” al formaţiei maghiare „Sarik Peter Trio”, vor continua pe data de 27 mai a.c. cu gala „Viitorii lideri ai comunităţii”, în cadrul căreia vor fi premiaţi cei mai merituoşi voluntari din rândul absolvenţilor de liceu din acest an.

Preşedintele \’Ecou\’, Alexandru Ujvarosi, a precizat că la festivităţile prilejuite de închiderea anului şcolar asociaţia va oferi cinci burse de câte 555 de lei fiecărui şef de promoţie de la cele cinci licee din Sfântu Gheorghe, respectiv „Mihai Viteazul”, „Szekely Miko”, „Mikes Kelemen”, „Reformat” şi „Plugor Sandor”. Potrivit acestuia, programul este susţinut financiar de Covalact SA şi va continua în toamnă cu acordarea de burse pentru elevii merituoşi.

Tot în cadrul Zilelor „Ecou”, pe 1 iunie trei autocare cu elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” se vor deplasa într-o excursie la Bucureşti, unde elevii vor vizita Palatul Cotroceni şi vor viziona spectacolul „Hapciu în Re Major”, după opereta „Mamzelle Nitouche”, la Opera Comică pentru Copii. Pe 3 iunie, de la ora 18.00, la Casa Bastion din Sfântu Gheorghe va avea loc un spectacol de arii celebre susţinut de soprana Raluca Oprea, mezzosoprana Claudia Deleanu şi pianistul Costin Raia, urmat de recitalul trupei rock \’Robin and the Backstabbers\’, la Clubul \’Old Mans Pub\’.

Asociaţia de tineret \’Ecou\’ şi-a început activitatea în urmă cu aproape 15 ani ca o asociaţie culturală a unor cadre didactice şi elevi din Colegiul Naţional \’Mihai Viteazul\’, iar de-a lungul timpului a organizat numeroase programe şi evenimente pentru comunitate, printre care \’Saint George City of Debate\’, \’Povestea din Ajun\’, \’Curtea Tinerilor\’, \’Festivalul Gheorghe Zamfir\’, \’Zilele Filmului Românesc\’, \’3M Talks\’ şi \’Teatru-Forum\’.

„Credem, fără falsă modestie, că asociaţia \’Ecou\’ poate rivaliza cu orice instituţie de cultură din Sfântu Gheorghe, în condiţiile în care nu are nici un angajat, ci doar voluntari. Pentru o corectă informare trebuie să ştiţi că nici unul dintre programele de la această ediţie a Zilelor \’Ecou\’ nu beneficiază de bani publici, nici de la nivel judeţean, nici de la cel municipal. Mulţumim partenerilor privaţi, voluntarilor şi spectatorilor pentru încredere şi susţinere constantă. Avem convingerea fermă că investiţiile în tineri sunt cele mai profitabile pe termen lung, de aceea vom continua să producem evenimente şi să invităm spectacole valoroase la Sfântu Gheorghe”, a declarat Mădălin Guruianu, coordonator de programe în cadrul asociaţiei.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio