Ştiri locale

Situaţia vaccinării anti-COVID în judeţul Covasna: Sfântu Gheorghe pe primul loc, comuna Belin pe ultimul

Pagina Ro Vaccinare a postat vineri situaţia acoperirii vaccinale anti-COVID pe localităţi, separat pentru fiecare judeţ din ţară.

Astfel, în judeţul Covasna cea mai mare rată de vaccinare este în Municipiul Sfântu Gheorghe (22,86%), urmat de oraşul Covasna (19,79%) şi de comuna Chichiş (18,96%). La polul opus, cele mai slabe rate de vaccinare sunt în localităţile Belin (4,29%), Vâlcele (4,36%) şi Turia (4,55%).

Publicitate

Klaus Iohannis: „Vaccinaţi-vă până sunteţi sănătoşi!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că vaccinarea anti-COVID este voluntară şi aşa va rămâne.

„Vaccinarea se impune, adică este de dorit, este importantă, este necesară. Nu, eu nu sunt adeptul vaccinării obligatorii şi noi, de fapt, de la început de când spunem de diferite tipuri de vaccin, am spus că vaccinarea este voluntară şi aşa va rămâne, însă sunt de părere că este nevoie de mai multă vaccinare. România este dintre statele care are un grad mic de vaccinare şi prin asta automat suntem mult mai expuşi în faţa valului patru care se vede că vine. Deja, sunt state europene unde valul patru se poate măsura. Eu îmi doresc tare mult ca românii să înţeleagă foarte bine că pandemia nu s-a terminat. Acum suntem într-o pauză de vară, dar pandemia revine cu noi şi noi variante, mutaţii ale virusului şi singura protecţie este vaccinul. De aceea repet: vaccinaţi-vă până sunteţi sănătoşi!”, a afirmat Iohannis, la Sofia.

La nivel naţional, primele 10 localități – în funcție de procentul acoperirii vaccinale sunt: 47.19% – comuna Dumbrăvița, județul Timiș;
43.85% – orașul Borsec, județul Harghita;
43.09% – municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
43.04% – comuna Rimetea, județul Alba;
40.30% – comuna Valea Lupului, județul Iași;
40.28% – comuna Giroc, județul Timiș;
40.01% – comuna Foieni, județul Satu Mare;
39.57% – comuna Feleacu, județul Cluj;
39.00% – orașul Otopeni, județul Ilfov;
38.37% – comuna Cârcea, județul Dolj.

Publicitate
Publicitate
banner we radio