Ştiri locale

Sensul giratoriu din fața Arenei Sepsi va fi gata la mijlocul lunii august

Noul sens giratoriu care se construiește în fața Arenei Sepsi de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc va fi gata până în data de 15 august, promit autoritățile locale. În prezent, circulația în zonă este deviată temporar pe o „bretea” din pietriș, pe care se circulă din ambele sensuri, iar traficul este ușor îngreunat.   

Mai mulți șoferi s-au plâns în ultimele zile că lucrările în zonă par să bată pasul pe loc, însă viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, spune că termenul limită va fi respectat de firma care se ocupă de construcție.

Publicitate

„Conform promisiunii constructorului, sensul giratoriu va fi gata până în data de 15 august, dar nu este adevărat că nu se vede nicio mișcare acolo. Și eu umblu în fiecare zi lucrătoare pe acolo și nu este adevărat că nu se lucrează. Au un termen și până în 15 august trebuie să finalizeze”, ne-a spus viceprimarul.

Trei săptămâni vs. două luni…

Întrebat de ce lucrările nu au putut fi terminate într-un termen de câteva săptămâni, așa cum s-a întâmplat în cazul sensului giratoriu din fața mall-ului din strada Lunca Oltului, viceprimarul a explicat că este vorba despre două lucrări de dimensiuni și complexități diferite.

„Acel sens giratoriu, din fața Sepsi Value Centre, a fost construit în interiorul orașului, acolo au fost alte condiții, era vorba despre niște instalații care deja erau puse la punct, plus că este un sens giratoriu mult mai mic. Acolo nu a trebuit să se construiască un drum ocolitor, așa cum s-a făcut în fața Arenei până la finalizarea lucrărilor, s-a lucrat pe 4 benzi, deci a fost loc pentru devierea circulației în timpul lucrărilor. Pe lângă asta, sunt mai multe lucrări adiacente, a trebuit dus un strat mult mai mare de umplutură, este o altă cantitate de lucrări”, a explicat viceprimarul.       

Construcția sensului giratoriu din fața Arenei Sepsi a fost demarată în urmă cu mai bine de o lună, în data de 21 iunie, iar firma care execută lucrările este SC Drumuri și Poduri SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio