Ştiri locale

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Sfântu Gheorghe necesită aparatură nouă. Investiția ar putea fi făcută prin PNRR

Neonatologia, una dintre cele mai moderne și bine puse la punct secții din cadrul Spitalului Județean Sfântu Gheorghe, ar necesita investiții în aparatură nouă și echipamente de ultimă generație, spune managerul spitalului, András-Nagy Róbert, potrivit căruia, tehnologia s-a schimbat foarte mult în ultimii ani.

Acesta a precizat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă o oportunitate pentru reînnoirea echipamentelor de terapie intensivă neonatală, ultimele investiții importante în această secție fiind făcute în urmă cu circa 7-8 ani.

Publicitate

„Ar fi necesară reînnoirea aparaturii, iar toate aceste chestiuni care țin de PNRR sunt bune pentru acest lucru. Ultima dată când s-a investit masiv în Neonatologie a fost în cadrul proiectului de reconstrucție a clădirii principale, adică prin 2014-2015. A trecut o perioadă de timp în care aparatura, tehnologia s-a schimbat foarte mult, de pe o zi pe alta se schimbă foarte mult, iar acum este o ocazie să îți reînnoiești tot parcul de Terapie Intensivă neonatală, pornind de la aparate de resuscitare specifice și până la incubatoare”, a explicat managerul.

În medie, la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe au loc circa 1.100 de nașteri pe an.

Secția de Neonatologie a fost inaugurată oficial în luna aprilie 2017, după ce a trecut printr-un amplu proces de renovare şi modernizare, fiind transformată după un concept preluat din Statele Unite ale Americii.

La vremea respectivă, conducerea spitalului preciza că aripa de Terapie Intensivă a acestei secţii, unde sunt trataţi copiii născuţi prematur şi mamele care nasc prin cezariană, este una dintre cele mai moderne din ţară.

Modernizarea secţiei a costat peste un milion de euro, fiind realizată în cadrul unui proiect mai amplu cofinanţat din fonduri europene, care a vizat reabilitatea Spitalului Judeţean.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio