Ştiri locale

Se reiau lucrările la Stadionul Mic din Simeria. Primăria Sfântu Gheorghe a semnat autorizația de construcție

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Stadionului mic din Sfântu Gheorghe, unde va funcționa Clubul Sportiv Școlar, vor fi reluate după mai bine de doi ani în care au fost sistate.

Autoritățile locale au fost nevoite să rezilieze contractul cu primul executant, vechiul proiect a fost modificat iar costurile au fost actualizate, astfel încât Primăria va relicita contractul pentru găsirea unui nou constructor.

Publicitate

Viceprimarul Tóth Birtan Csaba a declarat că, cel mai probabil, lucrările vor fi reluate în primăvara anului viitor, însă nu exclude începerea lor în acest an, în măsura în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru.    

„S-a completat proiectul, a trebuit să reziliem contractul pe care l-am avut cu un executant, fiindcă prețurile au crescut prea mult și pe legislația de achiziții publice nu se mai putea continua, nu puteam să dăm bani în plus constructorului, era o anumită limită. Erau și niște probleme nerezolvate prin proiectul vechi, așa că l-am refăcut. Acum avem în mână proiectul tehnic și azi am semnat autorizarea de construcție. Dăm drumul la licitație pentru alegerea constructorului, probabil anul acesta vom avea un partener contractual nou, iar anul viitor, de când se va putea lucra, din primăvară, sau eventual anul acesta dacă va permite vremea, vom începe”, a spus viceprimarul.

În ședința de Consiliu Local din data de 15 iulie, contribuția Municipalității a fost stabilită la 14,8 milioane de lei, din care lucrările de construcție se ridică la 10,9 milioane de lei. În proiectul inițial, această sumă se ridica la 9,3 milioane de lei.   

Pe lângă contribuția Primăriei, Ministerul Dezvoltării și cel al Educației finanțează, la rândul lor, realizarea acestor lucrări.  

Proiectul prevede amenajarea unui mic hotel sportiv cu 30 de locuri de cazare pe două nivele, un bar cu terasă la ultimul nivel, respectiv recepție și un magazin cu articole sportive la parter; teren de fotbal cu iarbă artificială, o parcare subterană cu 50 de locuri, un zid de cățărare și o clădire mică de birouri.

„Am depus pentru finanțare la Ministerul Dezvoltării și am primit confirmarea că lucrarea va fi finanțată dar încă nu s-a semnat un contract de finanțare. Sunt două corpuri care sunt accesibile din strada Tineretului, acolo va fi sediul Școlii Sportive, respectiv săli de sport, și sunt 3 corpuri de clădire care sunt accesibile din strada Vasile Goldiș. Acestea din urmă sunt investiția noastră, iar primele două sunt investiția Școlii Sportive care se vor finanța de către Ministerul Educației (…) Acolo va fi amenajată și o sală de fitness, săli pentru sport mai mici. Pe Vasile Goldiș sunt două clădiri P+3, una este hotelul sportiv, iar cealaltă este o sală de sport, unde va fi sala de fitness pe două nivele, din care unul cu 87 mp suprafață utilă și celălalt cu 45 mp, iar între cele două va fi intrarea pe terenul de fotbal cu iarbă artificială. Sub acesta va fi amenajată parcarea. Vor fi și vestiare și grup sanitar pentru terenurile de sport și pentru sala de fitness, care vor ocupa un nivel întreg din corpul 3”, a mai explicat viceprimarul.

Potrivit acestuia, perioada de finalizare a lucrărilor prevăzută în proiect este de 2 ani, însă acest termen ar putea fi redus dacă Municipalitatea va găsi un constructor dispus să încheie lucrările mai repede.

Primul contract de reabilitare şi modernizare a Stadionului mic din Simeria a fost reziliat în 2019 şi relicitat, deoarece constructorul a solicitat actualizarea preţurilor.

Lucrările au fost demarate în urmă cu aproape 10 ani, și au fost realizate în proporție de peste 50%.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
Publicitate
banner we radio