Ştiri locale

Reabilitarea podului spre cartierul Simeria ar putea începe în acest an, dacă Primăria va găsi un constructor

Reabilitarea pasajului rutier de pe strada Gábor Áron, care leagă Parcul Central de strada Vasile Goldiș din Cartierul Simeria, ar putea începe în acest an, dacă Primăria Sfântu Gheorghe va găsi un constructor dispus să realizeze lucrarea.

Autorităţile locale au lansat la începutul acestei luni o nouă licitaţie pentru contractarea executantului, după ce la prima „strigare” nu s-a prezentat nicio firmă interesată.

Publicitate

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Antal Árpád a declarat că podul este într-o stare avansată de degradare iar instituţia pe care o conduce şi-ar dori să înceapă lucrările de reabilitare în acest an.

„Dacă găsim constructor lucrările ar putea începe anul acesta, dar am mai licitat o dată şi nu am găsit constructor. Acum sperăm că vom găsi. Ne-am dori să înceapă pentru şi că aceea este o lucrare complexă, oamenii văd doar balustrada care are o problemă, dar podul acela are probleme mult mai mari decât balustrada, pe care trebuie să le rezolvăm, dar sper că o să găsim constructor”, a spus edilul.

Primăria Sfântu Gheorghe şi-a anunţat intenţia de a porni lucrările de reabilitare şi consolidare a podului de pe strada Gábor Áron încă de la finalul anului 2019, în plan fiind, printre altele, şi amenajarea a 18 locuri de parcare sub pasajul rutier, dar şi realizarea iluminatului arhitectural al parapetului pietonal prin amplasarea unor LED-uri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio